І прийдуть до тебе 27 янголів у гості… Бердичів приймав всесвітньо відому хорову капелу. ВІДЕО

  Вони дуже пасували одне одному – бердичівський муздрамтеатр на Європейській і відома на весь світ житомирська «Орея» – академічна хорова капела, ось уже понад 30 років очолювана Заслуженим діячем мистецтв України Олександром Вацеком.

   Першу частину концерту маестро мало не суцільно наповнив щедрівками й колядками, досягши стовідсоткового ефекту: на сцену спустилися 27 янголів, котрі випромінювали щось воістину неповторне…

  Чаклувати у бердичівському театрі Олександрові Вацеку сподобалося. Те, що з акустикою і з рештою того, що необхідно для натхненного виступу, тут все у порядку, він переконався ще під час репетиції, ділиться керівник «Ореї», але ж одна справа – порожня зала, а інша – з глядачами. Доволі прогнозовано капела зібрала повний аншлаг, а легендарний маестро отримав приємні враження.

  З останніх знакових подій у житті «Ореї» – поїздка до іспанської Толоси. У 2018-му у тій оголосили: на осінній ювілейний, 50-й, фестиваль за участі найпотужніших хорових колективів планети, організатори запрошують усіх, хто у різні роки ставав володарем Гран-Прі. Потрапила до цього зіркового списку й «Орея». Звісно, усі 50 переможців прибути до Толоси не змогли: хтось уже давно припинив існування, хтось – за тих чи інших обставин відмовився. На головну сцену співочого форуму вийшли 16 колективів.

  Якщо весь час запихатися фаст-фудом, зрештою схопиш ожиріння чи виразку. Настає момент, і організм починає вимагати чогось легкого, корисного, натурального й водночас смачного. Так і з музикою, переконаний Олександр Вацек: сьогодні люди все активніше відмовляються від солодко-газованої попси, обираючи справжнє мистецтво. Перебуваючи в Європі, каже, він не раз ставав свідком, коли разом із хором співали 5-6 тисяч глядачів.

  Коли українська щедрівка чергується з чимось сучасним й іноземним, а після, кудись далеко увись, двадцятьма сімома голосами зноситься молитва… Коли тремтіння змінюється сотнями мурах по шкірі… Коли ще сльози, а вже посмішка… Тоді хочеться задати лише одне питання – «ЯК?!..»

Автор: Олександр Єжель

Камера: Юрій Гавриш

Джерело: trkvik.tv

  Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Понедельник, 18/02/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework