Графіка юних художників із Житомирщини, що вражає відомих художників. ФОТО

  Нині в Бердичівській художній школі навчаються образотворчого мистецтва понад 300 дітей. 

  Досягнення ж юних талантів, яких протягом декількох років викладачі знайомлять з секретами малюнка, живопису, композиції, ліплення, дизайну, вражають не лише їхніх батьків, а й відомих художників, відвідувачів художніх виставок, членів приймальних комісій у вищих навчальних закладах тощо.

  Серед випускників викладача художньої школи Ірини Гаркіної — багато дітей, для яких це захоплення стало сенсом життя. Так, Євген Саух, про якого свого часу писала наша газета, нині досяг значних успіхів, працюючи в графіці. Художні роботи з комп’ютерної графіки Олександра Прейзнера, котрий нині навчається в Житомирському коледжі культури і мистецтв ім. І.Огієнка, добре відомі в Україні.

  За шість років навчання в художній школі цікавий творчий доробок вже встигла зібрати й Інна Августинська. Учениця Ірини Станіславівни «прикипіла душею» до графіки — мистецтва, для якого характерна перевага ліній і штрихів, використання контрастів білого і чорного.kd14031917 1

  Ірина Гаркіна та Інна Августинська.

  — Інна не за віком, глибоко, чуттєво сприймає світ, — говорить Ірина Гаркіна. — Просто геніальна дівчина, хоча їй тільки шістнадцять.

  Серед творчих досягнень дівчини — перемога в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням.

  — Я вже представила на конкурс дві графічні роботи, виконані олівцем, — розповідає Інна Августинська. — У першій «Я всю мізерію оддав своїй Україні» зобразила мальовничий куточок села та хлопчика, котрий випасає гусей. У другій — «І мертвим, і живим, і ненародженим» — увагу сконцентрувала на історії.

  Проілюструвала збірку поезій Валерія Хмелівського «Короновані любов’ю», яка, до речі, здобула перемогу на обласному конкурсі «Книга року — 2018» в номінації «Поезія». Незважаючи на те, що це перша моя така робота, автору вона дуже сподобалася.

  — Це просто чудово, коли малюнок може «прокричати» людям, як варто ставитися до життя, до оточуючих людей, — говорить Інна. — Віддаю картинам частинку своєї душі. Я живу цим. Цим дихаю. Батьки раді за мене. Їм дуже приємно, що я займаюся корисною справою. Але вони дивуються, коли я пишу картину п’ять днів поспіль, не виходячи на вулицю…

  Інна любить читати, пише твори. Крім англійської в школі самостійно вивчає корейську, китайську, японську мови. Постійно бере участь в учнівських олімпіадах з української мови та літератури, історії, фізики, економіки, географії...kd14031917 2

kd14031917 4Володимир Соболь, zhytomyrschyna.zt.ua

 

 Новини Житомира

 

Последнее изменение Четверг, 14/03/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework