На «Лесині джерела» місцеві рок-гурти заспівають віршами Лесі Українки

  Таку новинку попередньо погодив включити до програми «Лесиних джерел» оргкомітет свята.

   Про це повідомляє zvyagel.com.ua.

  Нагадаємо, міжнародне літературно-мистецьке свято «Лесині джерела» цьогоріч проходитиме 26, 27 і 28 липня. У вівторок, 5 березня, відбулося перше засідання оргкомітету під головуванням заступника міського голови Оксани Гвозденко. Цього разу, за її ініціативи, до складу оргкомітету, крім традиційних його членів, було запрошено редакторів місцевих ЗМІ та представницю від активу громадської організації «Матусі N-V».

  «Доповнювати формат свята новими заходами — це вимога часу. Тому ми розширили склад оргкомітету, сподіваючись почути нові ідеї. Разом із тим, є головні заходи й елементи «Лесиних джерел», на яких грунтується свято. Вони — обов’язкові й модернізації та змін не потребують», — пояснила Оксана Гвозденко. До таких належать Всеукраїнський конкурс автентичного співу, Всеукраїнський конкурс виконавців художнього слова, творчі зустрічі в музеях із врученням літературних премій, «Містечко майстрів» тощо.

  Автор ідеї «Лесиних джерел», нині — радник міського голови Микола Мартинюк — вкотре підкреслив, що це — свято літератури і мистецтв, а не захід розважального спрямування. Тому центровим образом святкових заходів повинна бути Леся Українка і її творчість.

  Разом із тим представники органів місцевого самоврядування фактично визнали, що таке місто як Новоград-Волинський наразі не має свого «Дня міста». Оскільки Микола Мартинюк і «старожили» оргкомітету категорично заперечують, щоб «Лесині джерела» стали Днем міста Новограда-Волинського. Тож, засідання оргкомітету пройшло в дискусіях, адже не секрет, що переважна більшість містян вважають «Лесині джерела» Днем міста і очікують більше заходів для святкового дозвілля. Втім, такі зауваження «старожили» оргкомітету відкидають.

  У підсумку все ж було вирішено урізноманітнити програму свята, паралельно підтягнути рівень благоустрою в місцях проведення масових заходів. Ідеї були озвучені — наразі вони в стадії обговорення. Які з них будуть реалізовані, стане відомо на подальших засіданнях оргкомітету.

Олег Брюханов

 Новини Житомира

  

Последнее изменение Пятница, 15/03/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework