В церкві на Житомирщині замироточила ікона. ФОТО. ВІДЕО

  І навіть не ікона, а репродукція картини на біблейську тему зустрічі Ісуса Христа з самарянкою.

  Про це до редакції повідомили прихожани церкви Архістратига Михаїла Української лютеранської церкви та запросили журналіста приїхати і особисто пересвідчитись у чудесному явищі.

  Ця релігійна громада в Романівці є дуже цікавою, вона увібрала в собі канони, обряди і служби і православної, і греко-католицької, і протестантської церков, а її наставника отця Михаїла односельчани на минулій каденції навіть обирали сільським головою.

  Ознаки незбагненного явища на картині, яка знаходиться біля входу в храм, побачила одна з відвідувачок служби більше тижня тому. Малюнок з принтера, наклеєний на лист пінопласту та прикріплений до стіни так, що за ним нічого розмістити, навіть теоретично, неможливо.

  Але, тим не менш, на зображенні Ісуса Христа, саме в тому місці, де мав би бути терновий вінок, назовні проступають краплі невідомої в’язкої рідини, яка немов би повільно сочиться і стікає до низу малюнку.Такі ж самі тоненькі «стежечки» з рідини розпочинаються з обличчя самарянки та з листків якоїсь рослини, схожої на кактус.

  Спочатку ці «потічки» були недовгими і закінчувались на площині малюнку, але вже за кілька днів досягли нижнього обрізу його і почали капати на підлогу. Щоб зібрати це благодатне миро знизу репродукції причепили серветки і після того, як вони просякли рідиною, стало ясно чути запах справжнього церковного мира. Лише після цього прихожани, порадившись з священиком, вирішили розповісти про загадкове явище широкому загалу.

  Хоча, як свідчать десятки повідомлень в інтернеті, мироточіння не таке вже й рідкісне явище. В церковній історії зібрано дуже багато свідчень схожих явищ і про ікони в храмах, і про ікони в оселях, і про мальовані, і про друковані.

  Особливо багато розповідей про мироточіння чомусь з’являється перед історичними і військовими катаклізмами, тому і вважають це явище провісником якихось змін в країні і світі.

  Зовсім не хочеться, щоб мироточіння в храмі на Бердичівщині сповістило нас про якісь темні сторінки в нашій майбутній історії, але на жаль, фактів, що підтверджують наше непросте сьогодення і майбуття дуже й дуже багато.

28031826 2

28031826 2 28031826 2 28031826 2 28031826 2 28031826 2 28031826 2

Відео: Олександра Парасюка

Олександр Доманський

 Новини Житомира

    
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework