Скульптура, яка свого часу була відкрита на День міста і є першою пам’яткою герою художнього твору в Житомирі

  Мова йде про скульптуру під назвою «Ларіосік з Житомира», яка добре відома багатьом житомирянам і знаходиться біля кінотеатру «Україна».

   Варто зауважити, що цей витвір мистецтва свого часу було відкрито на День міста і, між іншим, він є першою пам’яткою герою художнього твору в Житомирі. Разом з появою нового пам’ятника зародилася і нова традиція загадувати бажання, тримаючись за конверт Ларіосіка.

  Історія скульптури

  Пам’ятник відомому персонажу з роману Михайла Булгакова «Біла гвардія» Ларіосіку було відкрито 2007 року. Згідно роману, Іларіон Іларіонович Суржанський (Ларіосік) був родом з Житомира, і саме звідси, в грудні 1918 року, прийшов до своїх київських родичів Турбіних.

  Відомо, що прототипи більшості героїв Михайла Булгакова були взяті з життя. Так і цей персонаж увіковічнив родича сім’ї — письменника Миколу Судзіловського.

  Пам’ятник виконаний з бронзи, має вагу у півтонни. Булгаковський герой тримає в руці клітку з папугою та конверт. Авторами скульптури стали архітектор А. Плотко-Осташев та скульптор Ю. Осташев.

  Образ головного героя майстри взяли з кінофільму «Дні Турбіних», знятого за романом Булгакова. Пам’ятка споруджена за спонсорські кошти, однак сума не розголошується. Разом з новою пам’яткою народилася і нова традиція: якщо потриматися за конверт, стиснутий в бронзовій руці Ларіосіка, і загадати при цьому бажання, то воно обов’язково збудеться.

Новый рисунок 2

Джерело: ua.igotoworld.com

 

 

Последнее изменение Воскресенье, 31/03/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework