«Привіт із Бердичева»: 199 унікальних фото дореволюційного міста презентували на Житомирщині. ВІДЕО

  Те, що ти шукаєш, можливо, теж шукає тебе… Хтозна, чи трапилося так, чи ні у випадку з любителем історії Бердичева Сергієм Пасюком, та тільки без маленьких див тут навряд чи обійшлося.

 

  Альбом-каталог листівок з видами дореволюційного міста «Привіт із Бердичева», автором та упорядником якого виступив наш земляк, презентували у Центральній міській бібліотеці. Бердичівські краєзнавці – народ активний та плодовитий: з-під їхніх пер із завидною періодичністю з’являються роботи, головним героєм яких є Бердичів. Хтось презентує матеріали суто довідкового характеру, хтось намагається вплести в історичні факти художню складову – Сергій Пасюк знайомить з обличчям міста, що до цього часу для більшості бердичівлян і тих, хто цікавиться минулим Бердичева, залишалося невідомим. Його «Привіт…» з’явився не на порожньому місці, розповідає, у видання були «батьки».

  199 унікальних листівок із видами Бердичева увійшли до презентованого Сергієм Пасюком альбому. А починалося все з того, розповідає, що на самому старті ХХІ сторіччя він придбав дві світлини. За доволі солідну суму, до речі – 25 $. Придбав і вирішив: треба зібрати якомога повнішу колекцію. Із часом став власником 15-ти листівок, а потім прийшла думка збирати не оригінали (часто нечіткі), а їхні високоякісні скани.

  Одні колекціонери ділилися контактами інших, і кількість сканів потихеньку збільшувалась. Бувало таке, пригадує Сергій Пасюк, що види Бердичева присилали з Франції, Америки, Німеччини і навіть Бразилії.

  Їх майже 200, а виділити якісь листівки окремо авторові каталогу дуже непросто – красиві й неповторні усі, вважає. Втім, найунікальніші, на власну думку, Сергій Пасюк зібрав на обкладинці «Привіту…».

  Листівки з його альбому усі, як одна, високої якості, звертає увагу Сергій Пасюк, хотілося ж бо, аби людина, взявши видання до рук, отримала справжню насолоду. Можливо, хтось має у себе якісні скани світлин, які не увійшли до каталогу, говорить, він готовий обміняти на них примірник «Привіту з Бердичева». Взагалі ж, придбати альбом можна виключно в його автора – без посередників та націнок: коштує він 200 грн.

  Репортаж Олександр Єжель, trkvik.tv

 

 Новини Житомира

    
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework