Реконструкція культурних об’єктів, створення симфонічного оркестру, «мистецький автобус»: як розвивається культура в області

  15 квітня у світі відзначали Міжнародний день культури.

  Як розвивається культура на Житомирщині, що змінюється, що цікавого відбуватиметься цьогоріч – розповідає начальник управління культури та туризму ОДА Тетяна Парфентієва.

  «Культура і духовність – фундаментальні основи нації. Без них ми дикуни або невігласи. Вся політика Міністерства культури сьогодні направлена на те, щоб зробити культурний продукт доступним для всіх жителів. Серед пріоритетних напрямків сьогодні розвиток і популяризація української мови, культурно-мистецька освіта протягом всього життя, збереження культурної спадщини», – зазначає Тетяна Парфентієва.

  За її словами, найбільші проекти, які реалізовуються в області у галузі культури – це реставрація культурних установ – театрів та музеїв.

  «Нам у спадок залишилася культурна інфраструктура, і тепер наша задача – її модернізація. Тут нам вже є чим пишатися – це оновлений бердичівський театр, де жителі Бердичева можуть дивитися найкращі вистави, запрошувати найкращих співаків до себе і якісно проводити свій час.

  Наразі оголошений тендер на створення на базі Магістрату Музею природи і історії, чекаємо на будівельників, які будуть робити ремонтно-реставраційні роботи. На стадії експертизи знаходиться документація на реконструкцію музично-драматичного театру імені І. Кочерги. Як тільки ми завершуємо цей процес, відразу переходимо на стадію будівництва.

  Третій об’єкт, який чекає своєї черги, де вже готовий концепт-дизайн – це театр ляльок.

  Ми на цьому не зупиняємося, шукаємо грантові кошти і подаємо проект на реконструкцію будинку, в якому народився Святослав Ріхтер», – розповідає Тетяна Парфентієва.

  Цікавим є також проект «мистецького автобуса», який планують реалізувати на Житомирщині.

  «Митці мають сьогодні бути мобільними – тому ми зараз реалізовуємо проект “мистецького автобуса”: можна зібрати виставки, митців, мистецькі програми, акторів і доїхати до найвіддаленішого куточка області, показати якісний культурний продукт. Це та складова, яка допоможе нам втілити у життя принцип доступності до культури», – зазначає Тетяна Парфентієва.

  Незабаром на Житомирщині може з’явитися власний потужний симфонічний оркестр.

  «Мріємо про створення симфонічного оркестру, і готуємо до цього публіку. Зараз у нас є учнівський симфонічний оркестр, залучаємо їх для виступів на заходах. Запрошуємо на майстер-класи диригентів з різних країн світу. Маємо пропозицію отримати шеф-диригента зі Швейцарії, який створював оркестр у Києві “Золоті ворота”, і у травні він привезе до нас цей оркестр і покаже, як це може працювати», – розповіла начальник управління.

  Крім проектів, будівництва та заходів, відбувається навчання працівників культури представляти свою культурну спадщину, розпочався прийом заявок на конкурс «Малі міста – великі враження», триває розробка стратегії розвитку культури Житомирщини.

  «Маємо будувати культуру на Житомирщині за тим принципом, що це не десерт, це складова для гармонійного розвитку особистості», – наголошує Тетяна Парфентієва.

  Нагадаємо, завтра у Житомирі відбудеться показ документального фільму про Малевича з перформансом від сучасного дизайнера.

  Джерело: Житомирська ОДА

Новини Житомира

    

Последнее изменение Четверг, 18/04/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework