9-річна житомирська бандуристка стала рекордсменкою України. ВІДЕО

   Із 7-ми років житомирянка Маргарита Костеньова займається музикою: спочатку освоїла гру на фортепіано, потім взялася за бандуру.

  Зараз дівчинці 9, у такому молодому віці вже сама створила 19 інструментальних композицій.

  «А 20-й ще пишеться, він називається «Річка кохання». Я почала писати музику в 8 років. Коли виконую завдання домашні з музичної школи, то якась нота приходить в голову, і під цю ноту я уже твори пишу на дві сторінки» — каже юна композиторка Маргарита Костеньова.

  «Наймолодша авторка інструментальних творів в Україні» — таку відзнаку отримала Маргарита від Національного реєстру рекордів України.

  «Ми відкриваємо нову номінацію. Досі такої номінації ще не було , а саме «Наймолодша авторка інструментальної музики». Рекорд України Маргарити Костеньової» — повідомила керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

  Музикантів у родині Костеньових більше немає, розповідає мама Маргарити. Про талант доньки теж дізнались випадково: дані помітила шкільна вчителька.

  «На кожен твір спонукає щось своє: це може бути людина, це може бути подія, природа, людина, Україна. Поїхали у Львів, де було повно снігу, коли в Житомирі його ще його навіть видно не було, і вона написала «Вальс сніжинок» — розповіла мама Маргарити Ольга Костеньова.

  «І дійсно воно схоже на вальс, тому що має трьохдольний розмір. Спочатку були творі такі маленькі: на пів сторіночки, на сторіночку, а тепер їй хочеться вже написати, вона чує не тільки одну бандуру, вона чує вже декілька інструментів, тому що має абсолютний слух» — додала вчителька Маргарити Людмила Нестерчук.

  В планах у Маргарити освоїти ще й віолончель.

Джерело: sk1.tv

 Новини Житомира

 

  

Последнее изменение Четверг, 16/05/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework