Поліський заповідник, Словечансько-Овруцький кряж, Кам’яне село: унікальні ландшафти, рідкісні рослини, цікаві факти та історії для туристів

  Овруцька, Словечанська та Олевська громади пропонують відкрити частину мальовничої Житомирщини — Словечансько-Овруцький кряж, Поліський заповідник, Кам’яне село, унікальні ландшафти, рідкісні рослини, цікаві факти та історії для туристів.

 

  Про це повідомляє Житомирський ЦРМС.

  Громади об’єднали свої зусилля та підготували проект розвитку туристичного потенціалу громад.

«Два райони півночі мають стільки туристичних принад, що достатньо буде для найвибагливіших туристів. Ми працюємо над розвитком туристичної інфраструктури та інформаційної складової, для того аби створити комфортні умови для мандрівників», - переконує Оксана Левківська, начальник відділу економіки Овруцької міської ради.

  В рамках проекту буде створено муніципальну туристичну агенцію та розроблено туристичний маршрут «Слідами зниклих цивілізацій: Овруччина, Словечанщина, Олевщина». Цей маршрут дозволить визначити об’єкти туристичної привабливості трьох громад та покращити їх матеріально-технічну базу, оновити інфраструктуру та зібрати й поширити інформацію про різні об’єкти.

  Також, планується проведення ремонту дороги, якою безперешкодно можна буде доїхати від Поліського заповідника (Словечанська ОТГ), до Кам’яного села (Олевська ОТГ). Для розміщення туристів планують відремонтувати під готель панський маєток в селі Хлупляни та облаштувати велосипедну станцію для активного відпочинку.

«Сьогодні головне це створити умови щоб туристи могли залишити свої кошти в громаді. Тобто не лише приїхати та подивитись, а й переночувати, купити сувенірі, місцеві продукти та отримати додаткові кошти», - переконаний Василь Невмержицький, директор Житомирського центру розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном України.

  Крім того, сьогодні громади працюють з сільським населенням для створення садиб зеленого туризму, облаштовано три сувенірні містечка та два ринки сільськогосподарської продукції власного виробництва, де туристи зможуть придбати фрукти, ягоди, лікарські трави, фіто-чаї, мед та інші товари.

  Реалізувати ці товари та послуги планують через залучення самозайнятого населення до «Школи місцевих ініціатив», своєрідний бізнес інкубатор, який допоможе мешканцям громад розпочати свою справу. Далі фахівців трьох громад працюватимуть над розробкою бренду маршруту, проведенням фестивалів та ярмарків, навчанням місцевих гідів.

  Всі ці ініціативи три громади планують реалізовувати за допомогою механізму міжмуніципального співробітництва.

Новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 13/06/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework