×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Тато Аміри із Сірії, про те вона горда тим, що українка

Кого ж таки вважати справжніми українцями? Людей у вишиванках? Тих, хто володіє українською мовою? Чи так би мовити етнічних українців, які мають у цій державі коріння з дідів-прадідів? У кожного своя відповідь.

Справжній українець — це щирий патріот України, — вважає малинчанка Аміра Альзоабі, яка приїхала в Україну з ОАЕ, знає мову, поважає традиції українців і в свої шістнадцять років робить усе можливе, аби в цій державі жилось краще.

Щойно Аміра досягла повноліття, прийняла рішення — вступити в ВГО УНСО.

- Аміро, чому ви зробили такий крок?

- Хочу бути в колі патріотів. Це люди, близькі мені по духу. Вважаю патріотизм і любов до Батьківщини тим ядром, яке має бути в серці кожної людини. Про Всеукраїнську громадську організацію УНСО знала давно, цілком розділяю їхні погляди і позицію, тому чекала свого 16-річчя, аби стати однією з них.

Важливим вважаю і те, що УНСО пропагує здорову націю: проти шкідливих звичок, які гублять нашу молодь. Лише в світлому розумі, не засміченому наркотиками та алкоголем, можуть народжуватись чисті світлі ідеї.

- У вашому світлому розумі, знаю, народжуються патріотичні тексти, які ви часто виконуєте на різних громадських заходах…

- Так, писати вірші почала, напевно, ще з одинадцяти років. Не знаю, як це до мене прийшло. Може, почасти, від того, що писав вірші мій тато, а дідусь по татовій лінії видав навіть книгу власних поезій. Спочатку я писала вірші про кохання. А тепер пишу про життя, про людей і про те, що хвилює душу.

- Чула не раз ваші реп-виступи. Ви були учасницею благодійного марафону на Соборній площі, який організовували УНСО для збору коштів воїнам АТО. Пам’ятають малин чани і вашу активну участь в акції «Серце до серця», яка проходила в місті під егідою УНСО зі збору коштів для дітей із вадами зору — ви були й волонтером і брали участь у концерті в РБК.

- Так. Залюбки стаю учасником громадських заходів, завжди відгукуюсь на запрошення УНСО, а тепер буду ще активніша, адже я — одна з них.

- Навіщо вам така активність? Зазвичай у ваших ровесників інші інтереси…

- Якщо всі будуть мислити з позиції: «навіщо це мені? Нехай інші це зроблять…» — що буде з нашою Україною? Що від неї залишиться? Я так не можу. Дуже хочу, щоб і я, і всі українці жили краще, ми заслуговуємо на це. Зараз в Україні війна, і треба захищати Батьківщину, кожному українцю, хто як може.

- Цього літа УНСО проводило навчальні військові збори для всіх бажаючих. Ви теж були там — одна з небагатьох дівчат…

- Родина мого тата — із Сирії, а там десятиліттями тривають конфлікти, і нині йде громадянська війна. Може, тому події Майдану і те, що нині діється на Сході, дуже близьке мені і зрозуміле. Так не має бути.

- Аміро, розкажіть про себе кілька слів…

- Я народилася у Чернівцях. Мій тато Хашим — сирієць, народився в Арабських Еміратах. Вчився в Україні на лікаря, де й познайомився з мамою Іриною. У мене є старша сестра Аня. Коли мені було вісім років, ми переїхали з України в ОАЕ, жили там шість років, а потім знову переїхали в Україну, в Малин, бо мама звідси. Тато нині працює в Еміратах. Ми рідко бачимось, але навідуємось одне до одного, в нас дуже дружна міцна родина.
Я хочу, щоб українці жили не кожен сам по собі, а однією дружною родиною, в якій підтримують одне одного всі, захищають, поважають. Тоді буде міцна держава, і в ній будуть щасливі всі родини.

За матеріалами www.oksamyt.org

n 0501152306

n 0501152306

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework