Одне із наймістичніших чудес світу на Житомирщині. ФОТО

  Камінне село недалеко від села Рудня-Замисловицька в Житомирській області вважають одним із наймістичніших чудес світу – тільки природа або вищі сили могли створити такий феномен: прямо посеред лісу загубилися безладно розкидані замшілі камені, різні за габаритами та мають химерні форми.

  Вони чимось схожі на звичайні хатки і утворюють цілу вуличку – тому їх і назвали Камінним селом, - про це повідомляють в групі Маловідома Україна у Фейсбук.

  Вчені вважають, що ці брили доставлені льодовиком. Інше припущення: химерні камені є підніжжям древніх гір, яке виникло внаслідок просування льодовикових мас.

  Однак, місцевим жителям більш близькі легенди, які розповідають про загадкові утворення. Так, подейкують, що на тому місці у давні часи було багате поселення. Одного разу сюди явився Господь у тілі подорожнього і попросив їжі. Селяни кинули йому скоринку хліба. Господь розсердився і перетворив все і всіх навколо у камені. Інший переказ оповідає, що на тому місці уночі майстрували вітряк чорти, однак, не поспіли до світанку. Вітряк скам`янів і розсипався.

  Найбільше приїжджих інтригують «сліди Бога» на деяких брилах: на них є вм`ятини, обрисами нагадують людську ступню. Вода, що наповнює сліди, круглий рік залишається теплою. Вважається, що якщо в неї ступити босоніж, зникнуть всякі хвороби, а загадані бажання збудуться.

ok 29.10.2014jpg

 

 ok 29.10.8523jpg

ok 29.10.20003jpg

 

 

Последнее изменение Суббота, 29/06/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework