На фестивалі в Червоненській ОТГ говорили про збереження довкілля і смакували варениками

  «Червоне ЕкоФест» відбувся 28 червня в смт. Червоне і об’єднав активних людей, яких цікавить тема поводження з твердими побутовими відходами та збереження екології.

  Впродовж дня на відвідувачів фестивалю чекали вражаючі майстер-класи, пізнавальні екскурсії, захоплюючі виступи артистів та розіграші корисних подарунків. Загалом понад 35 різноманітних активностей.

  Дітям і молоді пропонували взяти участь в еко-квесті. За легендою усі вони опинилися у майбутньому, де повітря, водойми і ґрунти настільки забруднені небезпечними відходами, що планета стала просто непридатною для життя.

  Під час проходження завдань діти опановували принципи усвідомленого споживання: ReUse (повторне використання), Reduce (скорочення споживання) та Recycle (переробка), вчилися очищати воду та ґрунт. Також учасникам розповідали про вплив сільського господарства на екологію. На завершення гри усі команди висадили саджанці дерев біля палацу Терещенків, який є головним символом Червоного.

  На території парку працював еко-ярмарок, на якому були представлені вироби більш як 50 майстрів та умільців.

  Партнер фестивалю компанія «Кромберг енд Шуберт» облаштувала пункт збору використаних батарейок, які обмінювали на цукерки. Впродовж дня змогли зібрати понад 15 кг батарейок, утилізацію яких оплатить завод.

Екофест_Червоне

  Однією із найбільш відвідуваних локацій став намет команди Житомирської політехніки, в якому демонструвалися хімічні експерименти, під час яких використали майже 40 літрів рідкого азоту.

  Як зазначають організатори – НУО «Сучасний Формат», вони також прагнули привернути увагу до палацу Терещенків, який перебуває на межі руйнації, але все ще має шанс стати найпомітнішим туристичним магнітом Житомирщини. Партнер фестивалю розсадник «Корнеліс» облаштував біля палацу фотозону із живих квітів, дерев та кущів.

  Окрім видовищ на гостей чекали і смачні частування, Червоненська ОТГ влаштувала свято вареників. Абсолютно кожен мав можливість безкоштовно поласувати варениками.

  «Червоне ЕкоФест» став прикладом того, як один захід та спільна еко-ідея може об’єднати навколо себе і громадських діячів, і владу, і відповідальний бізнес і творчі колективи, та головне - окремих мешканців громад. На ЕкоФест до Червоного з’їхалися гості із різних сіл, селищ та міст Житомирської області, зі столиці, інших міст України та із-за кордону», - зазначає організатор фестивалю Жанна Соловйова.

  Фестиваль проводився в рамках реалізації проекту «Поводження з відходами в громадах: від інформування до роздільного сортування», що здійснюється за підтримки німецької урядової компанії GIZ та «U-LEAD з Європою». Партнерами заходу стали Житомирська ОДА, завод «Кромберг енд Шуберт», «Житомирський маслозавод» — компанія «Рудь» та розсадник «Корнеліс».

ЕКОфест_Червоне

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незабутня подорож Житомирською областю: скелі, озера, музеї, палаци, монастирі

Червоненська ОТГ розробляє стратегію розвитку громади

Малин, Коростишів, Червоне, Городське та Студениця змагаються за перемогу у конкурсі «Малі міста-великі враження»

Новини Житомира

  

Последнее изменение Понедельник, 01/07/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework