«Бермудський трикутник» під Новоградом

  Так місцеві поліцейські називають ділянку дороги поблизу Новограда.

  Виїзд на об'їзну дорогу біля Майстрова утворює собою трикутник, який не відображається на деяких навігаторах, передає . І замість того, щоби повертати праворуч, вони скеровують водіїв їхати прямо. Хто звик довіряти електроніці – в халепі. Вилітають у кювет, а далі – у пустир та лісопосадку, автомобілі перекидаються, а водії та пасажири потрапляють у лікарні.

  За останні декілька років у "бермуди" заїхали сотні автомобілів. Більшість аварій  –  без жертв, але не всі.

  З 2016 року сталось десять кримінальних ДТП, це ті, в результаті яких є жертви, або постраждалі з тілесними ушкодженнями.

  У більшості, жертвами "трикутника" стають ті, хто проїжджає Новоградом вперше, або буває тут не часто. Не шкодує місцева аномалія ні молодих, ні старих, ні бандитів, ні священиків. Правоохоронці згадують декілька окремих випадків.01071909 5

  Заробітчани, які відправились у Польщу – не доїхали, вилетіли в кювет. Семеро з пасажирів буса потрапили у лікарню.

  Студенти з Африки, святкуючи, їхали на Лексусі з Києва. Дорога машина із гарною електронікою та навігатором не врятувала їх від новоградського трикутника.

  Одного разу навіть машина зі священиками потрапила у підступну пастку. Святий отець їхав із Пулина до Корця, віз монахинь до монастиря. Але від необачності та неуважності не врятували ні сан, ні ряса.

  А от для простих хлопців із Корця зустріч зі "бермудським трикутником" під Новоградом стала одним із найгірших днів у житті. Вони їхали у місто, аби погуляти, знайти собі супутниць на вечір. І все в них вийшло. Повертаючись назад до Корця, вони наближались до з’їзду на об'їзну дорогу біля Майстрова. Машина вилетіла в кювет, де декілька разів перекинулась. В результаті цієї ДТП водій загинув.01071909 2

  В іншому випадку новоградський "трикутник" навпаки допоміг затримати злочинця. Один із київських бандитів, тікав зі столиці разом зі своєю супутницею. І все б у нього склалось добре, якби навігатор не скерував його їхати прямо, замість того, щоби повернути праворуч. Він вилетів у кювет, машина декілька разів перекинулась. У злочинця в авто були наркотики, незаконна зброя, близько 50 тисяч доларів. Так от, поки машина вимальовувала у повітрі акробатичні етюди, наркотики полетіли в одну сторону, долари – в іншу… Правоохоронці кажуть, що чи не всім відділком разом з кінологами цілий день ходили по лісу шукали всі ці речові докази.

  А в минулі вихідні у Бермудський трикутник потрапила маршрутка із пасажирами, в результаті семеро пасажирів постраждали, двох з яких госпіталізували.

  Слі  дчий за напрямком кримінальних ДТП Новоград-Волинського ВП Вадим Климчук основною причиною називає неуважність водіїв:

 – Те що навігатор може не показувати – це одне, але ж там встановлені знаки, які попереджають про небезпечний поворот і вказане обмеження швидкості до 50 кілометрів на годину. Водії з різних причин не звертають на них уваги, – розповідає слідчий.01071909 3

  Щоби зменшити аварійність ділянки вважає за необхідне встановити там освітлення. Тоді б водії точно бачили, що дорога повертає вправо під досить різким кутом. 

  Ще досить дивно, що відбійник ліворуч повороту є лише на його початку, так як і червоні знаки зі стрілками. Далі – просто розмітка і відкрите узбіччя, куди й вилітають автівки. Таке позначення повороту може збивати водіїв з пантелику щодо його протяжності, адже на небезпечних ділянках і крутих поворотах стрілки повинні стояти по всій його довжині.01071909 4

  Правоохоронці розповідають, що мають єдиний інструмент для виправлення ситуації – це приписи. Вони їх направляють, щоби усунути недоліки у розмітці для встановлення знаків, світлофорів і так далі – все заради того, щоби знизити аварійність. Але досвід показує, що зазвичай ці приписи нічого не дають через недосконалість системи.

Данило Завгородній, novograd.city

Новини Житомира

   

Последнее изменение Вторник, 02/07/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework