Тисячі вірян у «Волинському Єрусалимі» на Житомирщині. ВІДЕО

  Ікону Матері Божої Бердичівської, до якої із усіх доріг йшли більше десятка піших та кілька велосипедних груп паломників, проносять дужі чоловічі руки крізь ряди вірян.

    Із цього, традиційно, розпочинається святкова Літургія. Більше 10 тис. римо-католиків та вірян інших конфесій при зустрічі із святинею тримають відкритими і долоні, і серця. Вік наймолодшого учасника паломництва – 9 місяців, найстаршому – 82 роки. Вони – із різних куточків України, серед усіх є представники із Польщі, Білорусі, Молдови, Угорщини, Іспанії, США. Після внесення Ікони Матері Божої Святого Скапулярію – урочиста хода священників, архієпископів та єпископів України, котрі займають почесні місця по обидві сторони вівтаря. У центрі – головний гість, якому належить очолити Урочисту Службу, - архієпископ-прелат Марійного Санктуарію Помпеї(Італія) Томмазо Капуто.

  На чолі Урочистої Служби – архієпископ Томмазо Капуто. Він дякує усім архієпископам і єпископам, представникам влади й духовенства, тим, хто прийшов паломниками у це храмове свято та разом із вірянами молиться за сім’ю, за мир в Україні.

  У вітальній промові гість з Італії окремо подякував місту та владі, що 30 років тому було повернуто храм отцям кармелітам для служіння Богу й народу і натякнув про повернення й інших приміщень.

  Міський голова Василь Мазур не забарився із відповіддю.

  Окрім цього, Василь Мазур привітав присутніх, подякував високоповажним гостям, зазначивши, що ця щорічна духовна церемонія для бердичівлян є дуже важливою і значимою.

  Щорічно на урочистостях Матері Божої Святого Скапулярію, серед священиків, присутні ординарій Київсько-Житомирської дієцезії Віталій Кривицький, митрополит Львівський архієпископ Мечислав Мокшицький, який Бердичів називає духовною столицею.

  На урочистості до Бердичева прибули чимало представників дипломатичного корпусу, надзвичайні і повноважні посли Польщі, Хорватії, Іспанії, Словаччини, генеральний консул генерального консульства Польщі у Вінниці, також були присутніми сенатор і депутат Сейму Польщі, виступили маршалек сейму Польщі пані Малгожата Гошевська. По завершенню урочистостей Ікону Матері Божої Бердичівської повертають у свою обитель.

  Тисячі долонь і сердець відкриваються знову, тепер прощаючись із святинею. Вуста шепчуть сокровенні бажання й молитви, віряни промовляють як подумки, так і вголос і подяки, й прохання і то, кажуть, найсокровенніша мить, коли спілкуєшся із Тим, хто любить тебе найбільше.

Джерело: trkvik.tv

Новини Житомира

   

Последнее изменение Вторник, 23/07/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework