×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Малокомплектні школи на Житомирщині можуть бути закриті

Про це сказала, коментуючи бюджетні новації для галузі освіти, начальник відділу департаменту фінансів облдержадміністрації Оксана Трокоз

:

"В законі про загальну середню освіту є багато змін. Наприклад, стаття 11 чітко передбачає, що можна закривати школи, особливо це стосується сільської місцевості, для цього вже не потрібна згода територіальної громади", - повідомляє Житомирська хвиля.

Стосовно умов та оплати праці педагогів, вони визначатимуться Кабінетом Міністрів України, зазначила Оксана Трокоз. Серед інших нововведень – запровадження плати за заняття в дитячо-юнацьких спортивних школах та збільшення відсотка батьківської плати в дитячих садочках:

"Буде платне навчання в дитячо-юнацьких спортивних школах. Попередньо планується, що воно становитиме п’ять відсотків від розміру мінімальної заробітної плати, це 60 гривень на місяць. Що стосується дошкільної освіти, плата теж буде змінюватися. Якщо зараз в містах за харчування дітей 50 відсотків платять батьки, а п’ятдесят – бюджет, то тепер пропонується не менше 60 відсотків платити батькам в містах і не менше 40 – в сільській місцевості".

Відповідні законодавчі зміни, які міститимуть порядок запровадження в життя цих нововведень, очікують впродовж першого кварталу 2015 року.

n 0801152357

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework