Житомирська співачка Лєна Дарк повернулася з перемогою на міжнародному пісенному конкурсі в Юрмалі. ФОТО. ВІДЕО

  Днями відома співачка із Житомирщини Лєна Дарк повернулася з Юрмали. Звідти вона привезла перемогу України у міжнародному конкурсі «Юрмала шансон 2019».

   Кореспонденту нашого сайту вдалося зв'язатися з артисткою та з перших вуст дізнатися про участь в конкурсі, її враження, і, звісно ж, те, як вдалося співачці стати кращою з кращих у Латвії.

  Спершу зазначимо, що Лєна Дарк зайняла перше місце в конкурсі, що дало змогу брати участь у гала-концерті заходу на одній з найвідоміших, легендарних латвійських сцен - «Дзінтарі».

  «Сам конкурс відбувався на лайнері. Ще за кілька місяців до проведення заходу, я подала заявку на участь в ньому. З усіх людей, які подали заявки, на лайнер вибрали лише 4 людини. Я представляла, звісно ж, Україну. Також в цій четвірці були Росія, Литва, Польща. Всі ми подавали завчасно в електронному вигляді пісні, які планували виконувати. А вже комітет обирав тих, хто, на їх думку, кращий і буде представляти свою країну.03081932 103081932 2

  З приводу композицій. У мене було дві конкурсні пісні. Одну з пісень для мене написав Олександр Воєвуцький. Вона називається "Навек твоей" російською мовою. А друга композиція — українська народна, але у моїй власній сучасній обробці.

  Зауважу, що цей конкурс відбувався між аматорами. Я серед всіх учасників була вже професійною співачкою. У складі журі було 5 людей. З приводу мене ще й були сперечання: чи зможу я, як більш вже професійна співачка, виступати, конкурувати разом з аматорами. Але, зазначу, що й серед тих любителів були досить сильні конкуренти. Зокрема, довелося конкурувати з талановитим лікарем-анестезіологом з Москви, який дуже гарно співав, і в якому я бачила, мабуть, найсильнішого конкурента. Навіть думала, а чи не переспіває він мене (ред. посміхається). 

  Перемога для Україні в жанрі шансону, я вважаю, по-своєму особлива та цінна. Візьмемо хоча б той аспект, що в нашій країні цей жанр не дуже розвинений. Як таких представників шансону, співаків, навіть і назвати складно когось.

  Будемо говорити відверто: той шансон, який лунає з більшості наших радіостанцій, він більш російський. Хоча, згадаймо на хвилиночку, що той жанр, у якому багато людей його сприймають, — помилковий. Взагалі ж шансон - життєва лірика, музичний жанр, який пішов із Франції. Він характеризується романтичними, ліричними мелодіями, настроєм. А багато хто сприймає його дещо вузько і вважає, що це музика, будемо відверто говорити, яку слухають люди з місць позбавлення волі, чи ж то подібний контингент. Але, як я вже й зазначала, шансон - дуже гарний, ліричний, музичний жанр, який вміє прекрасно розповісти та показати почуття, зокрема, звичайно ж, кохання.

  Я брала участь в доволі великій кількості конкурсів. Але саме на міжнародному фестивалі "Юрмала шансон 2019" я відчула чи не найбільше хвилювання, аніж будь-де, будь-коли. Виступаючи на значно менших, та й взагалі різних сценах, я зрозуміла, що тут в мене була дуже велика відповідальність. Адже одна справа — виступати на різних українських сценах, корпоративах, перед певною кількістю людей, а інша — представляти свою країну на міжнародному конкурсі. Ти розумієш, що тут тебе оцінюватимуть професіонали, які звертатимуть увагу на подачу, артистизм, щирість виконання, наскільки вдало, емоційно ти передаєш про те, що співаєш. Тут вже справа й не у величезному діапазоні голосу в три октави, скажімо для прикладу, а в тому, наскільки ти можеш передати чуттєво, щиро матеріал, ті емоції, які варто показати в пісні.  

  Для мене участь в такому чудовому міжнародному конкурсі — неабияке досягнення. Я щиро вірила, робила все від себе залежне, аби гідно представити там, в Юрмалі, свою країну. І, на щастя, це вдалося. Зауважу, що пробиваюся скрізь сама: без підтримки продюсерів, якихось спонсорів. Я надсилаю заявки на участь в різних конкурсах, скрізь, де тільки можна. І ось отримала прекрасний результат, яким пишаюся», — розповіла Лєна Дарк. 

Розмову вела Катерина Дейнека

Відповідала Лєна Дарк

Новини Житомира

   

Последнее изменение Понедельник, 05/08/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework