Слов'янське фентезі, яке знімають під Житомиром, увійде в моду вже в цьому році

  В Україні знімають історичний серіал на основі слов'янської міфології «Слов'яни»

  Наразі екватор зйомок безпрецедентного 12-серійного історичного серіалу з елементами фентезі про життя слов'ян на межі VI-VII століть. Це перший серіал в Україні, в основі якого лежать традиції та міфологія древніх слов’ян.

  Сюжет

  Юна травниця Драга шукає спосіб врятувати свого брата, який дивовижним чином перетворився на оленя. Одного разу олень приводить її до непритомного пораненого незнайомця, який не пам'ятає, хто він і хто хоче його вбити. Завдяки своїм чарівним здібностям Драга рятує чужинця. Вона дає йому ім'я та пускає у своє життя. Разом вони намагаються з'ясувати, хто він такий, але чим більше дізнаються, тим більша загроза нависає над всіма жителями слов'янського городища Великий стіл.

slovyani2

  Йозеф Колеяк, головний сценарист (Словаччина)

  «У серіалі спостерігаємо за життям городища впродовж одного року, коли відбуваються всі ритуали, що були в давніх слов’ян у дохристиянський період. Починаємо від перетворення молодих хлопців на чоловіків, ініціації, а завершуємо літнім сонцестоянням, великим святкуванням життя. Крім того, бачимо ритуали поховання, ритуали народження, ритуали спілкування з іншими світами і т.д. За всім цим ми спостерігаємо очима людини, яка не належить до громади і бачить усе це вперше, новим поглядом, по суті – поглядом глядача».

  Виробництво

  Це нетиповий для України проект, основна мова продакшену - англійська, нею ведеться вся виробнича документація: календарно-постановочний план, визивні листи, монтажні картки тощо. Серіал знімається за американськими та європейськими стандартами.

  В Україні глядач дивитиметься серіал українською мовою, в Словаччині - словацькою. У кадрі українські актори говорять українською, словацькі колеги відповідають їм словацькою.

  Сергій Санін, український режисер серіалу

“Знімаючи історію про давніх слов’ян, які ще не розділилися на нації, ми раптом знаходимо єдність у сучасності. Це дуже цікавий життєвий досвід та унікальне переживання. За кілька тижнів роботи над проектом ми вже почали розуміти один одного без перекладача. Це дійсно дивовижний досвід, це чудово!”

  У світі росте інтерес до слов'янської міфології

  Уже в “Американських богах” глядачі полюбили слов'янського Чорнобога та сестер Зір. У цьому році Netflix випустить свій серіал «Відьмак» за романом поляка Анджея Сапковського. Креативний продюсер серіалу “Слов’яни” Олена Бобровська вважає, що мода на слов’янський фольклор і слов’янське фентезі стане глобальною. “Було б дуже прикро, якщо нічого фентезійного не вийшло б у нас. Могло статися, як з серіалом “Чорнобиль”: американці та британці зняли найрейтинговіший у світі серіал, а голоси наших авторів на цю тему, на жаль, світова спільнота не почула”.

slovyani3

  Жива історична пам’ять українського народу

  Українська міфологія та фольклор не менш цікаві, ніж скандинавський чи англосаксонський. У народній пам’яті збереглася величезна кількість чарівних персонажів: домовики, русалки, упирі... Наші мольфари досі розмовляють з духами, а сільські бабці викатують яйцем і замовляють зміїний яд. Тому доступ до української історичної пам’яті дуже відкритий, у порівнянні з іншими націями. “Якщо англійці свої міфи пам’ятають в основному завдяки Толкіну і його "Володарю перснів", то українці пам’ятають так - я, наприклад, чув байку про потопельника, який запрошував свого живого друга на весілля... В Україні народна пам’ять дуже жива, що дозволяє виробляти контент сучасний, цікавий і яскравий”, - переконаний український режисер “Слов’ян” Сергій Санін.

  Серіал створюється міжнародною командою

  Творці серіалу – українські та словацькі режисери, продюсери й актори на чолі з міжнародним шоуранером та режисером Петером Беб'яком (володарем «Кришталевого глобусу» Карлових Вар та багатьох міжнародних кінонагород). У бойових сценах серіалу задіяні каскадери світового рівня, що працювали над постановками, в тому числі і в “Грі престолів”, з британським кінорежисером і продюсером Рідлі Скотом і з американським - Стівеном Спілбергом. Постановник трюків - Роман Янкович.

  «Телеканал «1+1» першим в Україні придбав права на показ серіалу «Слов’яни» та бере активну участь у роботі над ним. Ми долучились до проекту на етапі затвердження сценарію та підбору акторів, побували на зйомках і були вражені кропітким ставленням до деталей серіалу. Над створенням проекту працює професійна команда та задіяний потужний акторський склад. Тож ми віримо, що серіал стане подією в Україні», - розповіла керівниця департаменту закупівель ТВ продукту «1+1 медіа» Інна Кондратюк.

  Загальна інформація про серіал «Слов’яни»

  Жанр: історичний серіал на основі слов'янської міфології

  Кількість серій: 12

  Автори сценарію: Вероніка Колеякова, Йозеф Колеяк, Ян Лютеран

  Режисери: Петер Беб’як, Міхал Блашко, Сергій Санін

  Оператори: Мартин Ж’яран, Станіслав Адам, Вова Іванов

  Виробництво: ТОВ «Медійна Група Європейського Партнерства» / European Partnership Media Group LLL (Україна), «Wandal Production, s.r.o.» (Словаччина). Виробництво серіалу відбувається за участі словацького TV JOJ, українського телеканалу «1+1» та за підтримки Міністерства культури України.  

  Продюсери: Андрій Єрмак, Ванда Адамік Грицова

  В ролях: Юрай Лой, Поліна Носихіна, Томаш Машталір, Макар Тихомиров, Анна Адамович, Олексій Тритенко, Душан Цінкота, Олександр Мавріц, Олег Мосійчук, Яна Квантікова, Анди Гриц, Тетяна Міхіна, Олександр Рудинський, Зузана Фіалова, Ольга Ясинська, Євгенія Шимшир’ян, Руслан Сенічкін та інші.

Новини Житомира

 

Последнее изменение Четверг, 08/08/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework