Екскурсія крізь час: музей "Древлянські джерела". ФОТО

  Комплекс «Древлянські джерела» розташований у трьох залах загальною площею 135 кв. м.: «Добробут древлянської родини», «Бортництво та льонарство», «Історія розвитку освіти».

 У етнографічному залі «Добробут древлянської родини» знаходяться предмети побуту наших предків-древлян, в тому числі унікальні рушники-завіски з древлянськими узорами, одяг, побутово-вжиткові речі. Також, ікони, одна з яких виготовлена у 1904 році у Києво-Печерській Лаврі.

  Древнім промислом поліщуків було бортництво. У залі «Бортництво та льонарство» зібрано: колоди-вулики (борті), лезіво, короб, куріль та інше.

  Протягом шести тисячоліть на Поліссі розвивалось прядіння і ткацтво, а сам процес полотняного ткацтва, яким володіли жінки, вважався священнодією. У центрі зали розміщений давній, а головне діючий ткацький верстат-кросна. Крім цього, у даній залі широко представлено розвиток льонарства в районі.

  Експозицію третього залу можна поділити на певні етапи в історії розвитку освіти. Вона складається з 12-и розділів. У цьому залі зберігаються книги, по яких навчались діти в церковно-приходських школах, учнівські підручники та посібники для вчителів початку ХХ століття. Також, ви можете побачити «Південно-руський буквар» 1861 року видання, автор якого Тарас Шевченко, елементи інтер’єру класної та піонерської кімнат.

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

18

19

20

21

22

Новини Житомира

     
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework