Занурюючись в історію Троянова: підземні ходи, які мають розгалужену мережу в 7-ми напрямках

   Пропонуємо зануритись в історію села Троянів, Житомирського району, саме до 1928 р. район мав назву Троянівський із центром селище Троянів.

  Тож нині хочеться трішки написати про саме загадкове що є в Троянові, це підземні ходи, які зі слів старожилів мають розгалужену мережу в 7-ми напрямках. Проте документи, які могли б це підтвердити, відсутні. Ходи існують, ще з незапам'ятних часів, нібито ще із татарської навали в них ховались мешканці Троянова.

  Одна із версій це те, що один із ходів веде аж до с. Кодні та сполучає маєток графів Дзялинських. Також є й свіжі свідчення, про те, що деякі дослідники доходили під землею до місця, де знаходиться зараз дитячий садочок, далі ж прохід завалений. З іншого боку, що знаходиться за приміщенням сільської ради, можна пройти в повний зріст метрів з 20, далі бракує повітря.kd11091914 2

  Також зовсім недавно існування містичних, підземних ходів було підтверджено і за результатами сканування місцевості с. Троянів сучасними приладами та було встановлено наявність великих пустот в грунтах, що знаходяться у межах села.

 

Житомирщина туристична, Фейсбук

Новини Житомира

   

 

Последнее изменение Четверг, 12/09/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework