Режисер Валентин Васянович із Житомира отримав приз на Венеційському кінофестивалі. ФОТО. ВІДЕО

  Житомирщина вкотре може пишатися своїми талановитими людьми, які прославляють область та й, власне кажучи, всю країну на увесь світ.

 

  Наприклад, цього разу, тішимося за успіх режисера Валентина Васяновича, який народився в Житомирі.

  Для цього маємо прекрасний привід, оскільки чоловік отримав за свій фільм не абищо, а приз на Венеційському кінофестивалі. Робота його має назву «Антарктида».

  Зауважимо, 7 вересня, завершився Венеційський кінофестиваль. Головний приз і статуетку "Золотий лев" отримав "Джокер" – фільм Тодда Філіппса про головного лиходія кіновсесвіту DC. Роль Джокера зіграв Гоакін Фенікс. В Україні картину можна буде побачити вже 4 жовтня.kd1309105 1

  Гоакін Фенікс і Тодд Філліпс

  Український фільм "Атлантида" режисера Валентина Васяновича отримав приз програми "Горизонти" – другий за значущістю в Венеції, куди потрапляє експериментальне кіно. Дія "Атлантиди" відбувається в недалекому майбутньому на Донбасі. За сюжетом, Україна повернула собі ці території, але після війни вони стали непридатними для життя. Головні герої – військові, які живуть у напів зруйнованому місті. Головні ролі в стрічці виконали непрофесійні актори, а знімали картину в Маріуполі. В українському прокаті "Атлантида" з'явиться 2020 року. Нагадаємо, Валентин Васянович – режисер кінокартин "Креденс" і "Рівень чорного", а також оператор, який зняв гучний свого часу в Каннах фільм "Плем'я".kd1309105 2

  Валентин Васянович

  Гран-прі журі отримав режисер Роман Поланскі за стрічку "Справа Дрейфуса" ("Офіцер і шпигун"). "Срібного лева" і перемогу в категорії "Найкращий режисер" отримав швед Рой Андерсон – за картину "Про Нескінченність". Кубок Вольпі за найкращу жіночу роль дістався французькій акторці Аріан Аскарід, а найкращим актором назвали італійця Луку Марінеллі за роль у фільмі "Мартін Іден".

  Довідка. Валентин Миколайович Васянович (нар. 21 липня 1971, Житомир) — український режисер, сценарист.

  Народився в 1971 році в Житомирі. Закінчив Музичне училище імені Віктора Косенка. Професійний шлях у кіно починав у Національному університеті театрального мистецтва ім. Карпенка-Карого, який закінчив у 1995 році з дипломом оператора, а в 2000 році — з дипломом режисера документального фільму. Займався в творчих майстернях українських кінематографістів Олексія Прокопенка та Олександра Коваля[1].

  У 2006—2007 роках навчався у Школі режисерської майстерності Анджея Вайди, Польща.

за матеріалами vogue.ua

Новини Житомира

   

Последнее изменение Пятница, 13/09/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework