Гідроелектростанція у Троянові, яка відновила свою роботу близько 10 років тому

  Пропонуємо повернутись до 2010 року та пригадати, що в с. Троянів була відновлена робота гідроелектростанції.

   Гребля і електростанція будувались ще в сорокових роках минулого сторіччя. Під час Великої Вітчизняної війни німецьке командування прийняло рішення збудувати тут електростанцію, тоді й були завезені турбіни і генератори німецького виробництва. По завершенню війни електростанцію на базі цього обладнання запустили, і працювала вона кілька десятків років.

  Потім, в часи гігантоманії Братських Красноярських та інших ГЕС, в роки будівництва АЕС, формування єдиної енергетичної системи Радянського Союзу, ГЕС на малих річках почали закривати.

  Так, були закриті ГЕС на Тетереві поблизу Житомира та ще багато так званих «колгоспних» електростанцій. Тоді електроенергія коштувала копійки, і морочити голову з маленькими її виробниками ніхто не хотів. Наразі ситуація змінилась кардинально. І знову прийшов час придивитись до малих річок.

  До Трояновської греблі та розваленого приміщення ГЕС кілька років тому «придивився» один київський підприємець, оформив всі дозволи і ліцензії (місцевим підприємцям, напевно, ніколи б це не вдалось). Відновив роботу старих турбін, і генераторів, і встановив новітнє обладнання для автоматизації і синхронізації роботи.

kd18091905 1

"Житомирщина туристична", Фейсбук

Новини Житомира

   

Последнее изменение Вторник, 17/09/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework