Художниця-самоучка із Житомирщини пише просто неймовірні картини

  Житомирянка Марія Ратинська — художниця-самоучка. 

   Іще в дитинстві дівчинка полюбляла олівчиком переносити на папір щось бачене її допитливими очима — у природі та в своїй власній уяві. В художній школі не вчилася. Усе, що з’являлося тоді з-під її олівця, виходило так, як розуміла і вміла сама, - розповідає zhytomyrschyna.zt.ua.

  Коли ж виросла, пішла на власний хліб, працювала художником-гравером на камені, певний час займалася татуюванням. «А три роки тому захопилася олійним живописом і зрозуміла, що це — моє! — розповідає художниця. — Я стала їздити на майстер-класи до різних міст України, знайомитися з художниками, вивчати їхню манеру письма, відвідувала заняття в столичній художній студії. Вдалося навіть взяти участь у виставці робіт непрофесійних художників у рамках ХІІІ міжнародного фестивалю Tattoo Collection 2017».

  А нещодавно виставка самодіяльної художниці відбулася в обласній бібліотеці для юнацтва. Її організаторка — завідувачка відділу мистецтв Еліна Гановська — відзначає якусь особливу шляхетність Марії Ратинської, яку помічаєш у кожній її картині. «В них — світло і тепло, приязність і умиротворення, що лягають на душу глядача», — ділиться враженнями пані Еліна. Напевно саме ця особливість творчості художниці привертає до її робіт увагу шанувальників. Її картини охоче купують в Україні й за кордоном, їй роблять навіть замовлення. Ще одне захоплення Марії Ратинської — стінний розпис. Віднедавна він радує маленьких пацієнтів і працівників обласної дитячої лікарні, де як волонтерка проявила свій талант художниця.

  Нещодавно вона стала вивчати графічний дизайн. Як справедливо зазначила Еліна Гановська, «Пані Марія — дуже вмотивована людина. Є люди, які, маючи творчі задатки, через лінощі, відсутність наполегливості так і не реалізовують їх у житті. Вона ж прагне і досягає поставленої мети».

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework