Як на Житомирщині пройшов міжнародний фестиваль Balzac Weekend

  Завершальна подія міжнародного фестивалю Balzac Fest - Balzac Weekend відбулася у садибі Ганських у селі Верхівня Ружинського району на Житомирщині.

   Про це розповідає golos.com.ua.

  Від початку фестивалю вже проведено понад три десятки заходів у Києві, Житомирі, Бердичеві та Верхівні на відзначення 220-річчя від дня народження видатного французького письменника, життя і творчість якого тісно пов'язані з Україною. На гостей свята чекала яскрава концертна програма за участю вітчизняних, польських і французьких артистів, художня виставка "Бальзак очима українців", видовищне пісочне шоу про життя письменника та його любов до України й Евеліни Ганської, різноманітні майстер-класи і квести. Під час фестивалю вперше прозвучав твір французького композитора Жана Аві "Єво, благословенна будь" у виконанні камерного хору Національної музичної академії ім. Чайковського "Consonance".

  Напередодні в регіоні відремонтували дороги і встановили туристичну навігацію, щоб усі охочі змогли безперешкодно дістатися садиби. Фестиваль відвідали почесні гості: посол Франції Етьєн де Понсен, два заступники мера міста Тур (рідного міста письменника), а також президент Асоціації "Бальзак-Ганська", кавалер ордена Почесного легіону Жан Рош.

  А напередодні Balzac Weekend у Києві, у сквері на вулиці Бульварно-Кудрявській, урочисто відкрили бюст Оноре де Бальзака. Погруддя ще 1965 року створив відомий український скульптор Василь Бородай, а постамент виготовлений з гранітної брили, спеціально привезеної з Верхівні. Символічно, що пам'ятник письменнику знайшов своє місце поблизу статуї Анни Київської - ще однієї славетної постаті французько-української історії - та поруч із Посольством Франції в Україні.

kk27091943 2

kk27091943 3

Оксана Лук’яненко

Новини Житомира

       
 

Последнее изменение Суббота, 28/09/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework