Золоте солом’яне диво майстра народної творчості зі Станишівки

  Мабуть, чимало житомирян, відвідуючи виставки і ярмарки виробів майстрів декоративно-прикладного мистецтва, бачили золоте диво майстра народної творчості зі Станишівки Галини Кравчук.

   «Навіть важко повірити, що зі звичайної соломи можна зробити оригінальний кошик для яблук і витончену шкатулочку для прикрас, елегантного лебедя і забавну пташечку», ‒ розповідає zhytomyrschyna.zt.ua.

  А майстрині це під силу, це їй до снаги, бо в досить рідкісному в нашому краї виді декоративно-прикладного мистецтва — соломоплетінні — вона отримала «друге дихання», реалізувала свою творчу натуру.
В народі кажуть: немає лиха без добра. Лихо в життя Людмили Сергіївни прийшло в руйнівні 90-ті, коли закрився потужний завод «Промавтоматика», де вона працювала контролером вимірювальних приладів. Довелося йти на біржу і їй запропонували опанувати техніку лозоплетіння.

  — Саме на тих курсах наша викладачка ознайомила й із технікою плетіння з соломи, — пригадує пані Людмила. — Ця справа припала мені до душі. Я спробувала — спочатку зробила найпростіші круглі тарілочки, підставки, потім — пташечки, шкатулочки, квіти. Відтоді вже п’ятнадцять років займаюся цим захоплюючим ремеслом.

  Роботами Галини Кравчук милувалися не лише в Житомирі. Зі своїми солом’яними шедеврами вона побувала на святах у всіх районах Житомирщини. Захоплювалися витворами її рук і в Національному музеї під відкритим небом у Пироговому. 2015 року Галина Сергіївна була удостоєна звання «Майстер народної творчості України».

  — А нещодавно, — поділилася своєю радістю майстриня, — я отримала чудову пропозицію від директора Житомирського територіального центру соціального обслуговування громадян Анатолія Сахневича працювати з підопічними центру. Із задоволенням навчатиму їх соломоплетіння й вірю, що це принесе радість стареньким.

Новини Житомира

       
 

Последнее изменение Суббота, 28/09/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework