Автентична Житомирщина: Осінні ідеї для подорожі

   Осінь це пора насолоди красою природи.

   Якщо ви не знаєте куди поїхати восени, tic.zt.ua зібрав для вас декілька місць куди можна поїхати та насолодитись природою та красою Житомирщини.

  "Острів кохання" або "Будиночок рибака" (с. Старий Солотвин)

  Мальовничий "Острів кохання" розташований в селі Старий Солотвин Бердичівського району, посеред річки Коднянка. Острівець має штучне походження, був створений в 1970 році і отримав назву "Острів кохання". Пізніше, в період з 1984 по 1985 роки на ньому побудували дерев’яний будиночок, іменований "хатиною рибалки і мисливця", який був місцем відпочинку і укриття від дощу для рибалок. Також використовувався для виставки мисливських трофеїв. Трохи пізніше з’явився дерев’яний місток, який з’єднав острів з "цивілізацією". Особливої барвистості крихітному острівцю надають дерева, що ростуть там – саме вони створюють казкову атмосферу. Місце виглядає дуже романтично, а невелика дерев’яна хатина, іменована будиночком рибалки, надає цьому місцю особливої загадковості. Багато туристів неодмінно включають в свій маршрут відвідування воістину дивовижного острівця. Особливо популярний "Острів кохання" серед молодят і закоханих, це ідеальне місце для фотосесій і пейзажних знімків.

  Адреса: Житомирська область, Бердичівський район, с. Старий Солотвин  

  Радонові джерела(м. Житомир)                                                                                        

  Радонові джерела розташовані на правому березі Тетерева на території лікувально-санатрного закладу "Дениші". Радонові джерела - гідрологічна пам'ятка природи місцевого значення в Україні, об'єкт природно-заповідного фонду Житомирської області. Ці місця цілком справедливо називають поліською Швейцарією. Глибина свердловин 49, 60 і 100 м. Радонову воду видобувають із власних свердловин. Радон являє собою інертний слаборадіоактивний газ, який не надто часто зустрічається в природі. Багаті радоном мінеральні джерела використовуються для лікування багатьох хвороб опорно-рухового апарату. Радон сприяє підвищенню імунітету, чинить протиалергічну, судинорозширювальну, протизапальну дію. Лікування радоном також позитивно впливає на організм при ряді гострих і хронічних захворювань. Наукою доведено, що радіація в малих дозах збільшує тривалість життя, знижує ризик виникнення інфекційних і навіть онкологічних хвороб.

  Адреса 1: Житомирська область, Житомирський район, с. Дениші, вул. Набережна, 1

  Адреса 2: м. Житомир, вул. Жуйка, 47

  Центр порятунку ведмедів "Біла скеля"

  Притулок для ведмедів "Біла скеля" у селі Березівка під Житомиром - це унікальне місце, де ви можете зблизька побачити справжніх бурих ведмедів. У притулку створені умови для життя, близькі до природних. У вольєрах – барлоги, кущі, дерева, дерев’яні конструкції та гірки з каменю, водойми з штучними водоспадами. Працівники притулку проведуть екскурсію по території, розкажуть історію кожного ведмедя, про біологічні особливості цих незвичайних тварин, про їх спосіб життя та вподобання. Ви зможете побачити, як живуть пухнасті велетні, як вони харчуються, відпочивають та бавляться. Поруч є ресторан, де відвідувачі можуть відпочити та смачно поїсти, для дітей є дитячий майданчик. Це чудове місце для родинного дозвілля та відпочинку.

  Адреса: Житомирська область, Житомирський район, с. Березівка        

  Вольєр плямистих оленів (с. Явне)

  "Казкою" Явненського лісу називають вольєр з утримання плямистого оленя державного підприємства "Баранівське лісомисливське господарство". Зустріти в наших поліських лісах стадо з кількох десятків плямистих красенів – хіба не диво? За весь час функціонування вольєра було вирощено і реалізовано близько сотні особин оленя. Однак утримання вольєра потребує значних затрат. Надходження від реалізації оленів покривають затрати лише на 30-50 %. Благородних та плямистих оленів до баранівських лісів було завезено ще в 1985 році. Саме тоді на території Явненського лісництва було виділено ділянку лісу площею 1,5 га для тимчасового утримання 10-15 голів оленів. Одночасно було відведено ділянку лісу площею 38 га для побудови вольєрів. Варто зауважити, що молодняк, завезений з Херсонських степів почувався не зовсім комфортно в наших краях: із-за переміни клімату, кліща був відпад. Враховуючи економічну сторону господарювання, було вирішено віддати перевагу розведенню оленя плямистого. А існуюче стадо оленів благородних було випущено із вольєрів у вільні угіддя, де вони успішно акліматизувалися і прижилися. Таким чином фауна зони діяльності державного підприємства "Баранівське лісомисливське господарство" поповнилося двома видами диких тварин, які до цього часу тут не водилися. Більше того, вольєр став візитівкою Баранівського району, за роки його існування тут побували із екскурсіями тисячі людей, аби помилуватись "казкою" Явненського лісу.

  Адреса: Житомирська область, Баранівський район

  Координати: 50°19′27″ пн. ш. 27°49′17″ сх. д.

kk16101931 2

kk16101931 3

kk16101931 4

Новини Житомира

    

Последнее изменение Четверг, 17/10/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework