×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі відкрилася виставка картин 90-річного художника

У виставковій залі Житомирської спілки художників відбулося відкриття унікальної персональної виставки лауреата національної премії ім. Т.Г. Шевченка художника Миколи Максименка.

Унікальність вернісажу в тому, що 35 робіт, на яких автор зобразив "свою квітучу Україну", написані в рік його 90-річного ювілею. Серед них - «Виноградна лоза», «Реп'яхи цвітуть», «Квітує кульбаба», «Іриси в саду», «Серпень у Житомирі», «Поліські гриби», «Бузок цвіте», «Зажурений сонях», «Сонячні зайчики», «Надвечір’я», "Дика троянда", " Калинове диво" та інші.

Про це повідомляє прес-служба міської ради.

На вернісажі зібралися друзі та шанувальники творчості майстра: столична делегація Національної спілки художників України на чолі з головою Володимиром Чепеликом, члени обласної організації Національної спілки художників України на чолі з  Василем Кондратюком, директор Житомирського краєзнавчого музею Лариса Грузська, голова Житомирської обласної ради жінок Тамара Олійник, землячка художника  Галина Білецька, заслужена артистка України Валентина Бартош  та громадськість міста.

Володимир Чепелик так говорить про художника: "Микола Антонович - особливий. В його роботах гарна аура, прекрасний колорит, багато серця, добра і душі. Його творчий почерк не схожий на інші. Це чарує і привертає", а також відзначив колоритну дзвінкість, барвистість кольорів, глибинну народність та любов до рідної землі.

Заступник міського голови Олександр Бочковський нагородив ювіляра відзнакою «За заслуги перед містом» II ступеня та з вдячністю  звернувся до художника: 

Роботи художника знаходяться в 40 музеях України та за її межами, є в приватних колекціях у Франції, Японії, Австрії, Канаді, США, Італії. Та найбільша колекція робіт зберігається у Житомирському краєзнавчому музеї. Для рідного Житомира подаровано понад 20 робіт. Директор музею Лариса Грузська   подякувала митцю за багаторічну творчу співпрацю з музеєм,  відзначила велику працелюбність та  високу обдарованість їх автора.
Гості вернісажу побажали Миколі Максименку міцного здоров'я, потужної енергії  ще довго творити та нести у світ красу.

n 1901152508

n 1901152508

n 1901152508

n 1901152508

n 1901152508

n 1901152508

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework