На зустрічі з Максом Кідруком новоградці встановили рекорд!

  Нам знайомі черги в лікарнях, на пошті і в магазинах, а черга за автографами — це щось нове.

 

  Чотирнадцятого листопада Новоград-Волинський відвідав український письменник Макс Кідрук. На зустріч із автором популярних романів прийшло з півтори сотні новоградців. Сесійна зала Будинку рад, де пройшла презентація нового роману «Доки світло не згасне назавжди», виглядала заповненою. У порівнянні з попередніми візитами до Новограда, аудиторія охочих поспілкуватися з Максом Кідруком стрімко зростає.
  Новоград-Волинський завершав всеукраїнський тур Кідрука на підтримку нового роману, що побачив світ кілька місяців тому. Об’їхавши сотню міст і містечок, безперечно, накопичивши втому, Макс, тим не менше, не обділив звягельчан. Його презентація традиційно сприйнялася на одному диханні. «Зубодробильні історії» від Кідрука, що спричинилися до появи нового роману і не тільки, не дозволяли публіці знудьгуватися. Ерудований, відкритий до спілкування, дотепний молодий український автор уміє справити враження. «Це було круто! Наче ковток свіжого повітря. Прошу, не зупиняйтесь», — коментують подію у Фейсбуці читачі.
  «Доки світло…» — незвичний у традиційному розумінні роман. Поряд із тим, що він самодостатній у його друкованому варіанті (де, як каже автор, «все підметено»), книга доповнена… віртуальною реальністю. «Ми захотіли підкласти книгу під довбаний смартфон», — жартує Кідрук. Він переконаний, що, пов’язавши книгу й мобільний, зацікавить молодих читачів, які «мають здатність до читання», проте нею не користуються.
  Мобільний додаток відкриває можливість поспілкуватися з головними героями, прочитати декілька історій про них, які не увійшли до книги, побачити місця дії сюжету тощо.
  Цього разу Кідрук провів презентацію не сам. На «розігріві» виступив молодий автор Юрій Даценко. Макс і Юрій познайомилися в попередньому турі, коли Кідрук презентував книгу «Де немає Бога».   Виявилося, що хмельничанин Юрій Даценко, палкий читач, ще є й автором. Проте досі не друкувався. За протекції Кідрука цієї осені вийшла перша книга Даценка — «Пастка для різника», видана Клубом сімейного дозвілля. Про це, а також про себе та про цікаву історію знайомства з Кідруком Юрій Даценко розповів у свої «зоряні» п’ятнадцять хвилин.
  Зачудовані новоградці віддячили сповна. «Новоград-Волинський щойно встановив новий рекорд із кількості проданих книг у райцентрі. Про краще завершення туру годі було мріяти. Дякую!» — написав Макс Кідрук на своїй сторінці у Фейсбуці.
  Читачі Максових романів нарешті дізналися, як йому вдається так багато читати й писати. «Розумієте, я — професійний письменник, цим заробляю собі на життя. Тому читати й писати — це моя робота. Я усвідомлюю, що кожен із вас, прийшовши стомленим після робочого дня, не завжди знаходить час для книги. Тому ще більше вдячний, що ви таки читаєте», — відповів на питання Кідрук.kd29111911 2
  Наступної презентації Макса Кідрука в Новограді доведеться почекати довше, аніж рік. Після відпочинку він засяде за написання трилогії… про Марс. Деталі автор поки що тримає в таємниці. Лише каже, що робота триватиме щонайменше років два. Що ж, за цей час у всіх, кого зацікавила творчість Макса Кідрука, є можливість перечитати його попередні романи. Повірте, вони захоплюють не лише сюжетними поворотами, глибиною соціальної драми чи хорором із мурашками по шкірі. А чим саме — книжку вам у руки!
  Зустріч із письменником стала можливою завдяки титанічним зусиллям організаторки заходу Тетяни Дроздюк. Від її імені та на правах інформаційного партнера газета «Звягель» просуває творчість Кідрука в маси. Цього разу книгу «Доки світло…» ми вирішили подарувати герою наших публікацій — талановитому фотографу Івану Лавренчуку.

Олег Брюханов, zvyagel.com.ua
Фото novograd.city

Новини Житомира

   

 

Последнее изменение Пятница, 29/11/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework