5 неочікуваних фактів про містичний серіал «Слов‘яни», який знімали на Житомирщині

  Вони тебе вразять!  В Україні завершилися зйомки містичної 12-серійної стрічки «Слов’яни». Над фантастичним серіалом працює одразу дві команди – українська та словацька. Знімали кіно на Житомирщині.

 

  Одними з перших серіал побачать глядачі 1+1. Аби не проґавити прем'єру, стеж за новинами каналу!

  За сюжетом, обдарована травниця Драга намагається врятувати свого брата, якого невідома сила перетворила на оленя. Натомість у лісі дівчина знаходить непритомного незнайомця. Драга рятує життя чоловікові, і разом вони намагаються розгадати таємницю його минулого. Однак цим лише наражають себе на небезпеку.

  Події стрічки розгортаються у сьомому столітті нашої ери, коли на слов’янських землях панувала древня магія, а світ змінювався ледь не щомиті. Тож, як більшість картин про надприродне, «Слов’яни» обросли власними дивовижними історіями.

  Так, редакція 1plus1.ua підготувала для тебе добірку несподіваних фактів про містичну стрічку. І вони доводять – серіал має потрапити до твого переліку must watch.

  Автентичний язичницький обряд від української довгожителькиkd03121923 2

  Творці серіалу доклали неабияких зусиль, аби віднайти та відтворити древні язичницькі обряди. Так, їм на допомогу прийшли розповіді 117-річної знахарки з Чернігівщини Христини Нагорної. Дивовижна жінка поділилася своїм знанням із редакторкою української версії сценарію, фахівцем з усної народної творчості Анною Шестак. Ба більше, у помешканні знахарки фольклористка стала свідком проведення містичного обряду – своїм замовлянням Христина Нагорна врятувала чоловіка, якого вжалила гадюка. Так, за словами Анни, схожий автентичний ритуал побачать і глядачі серіалу.

  Дива з погодоюkd03121923 3

  Більшу частину матеріалу знімали влітку 2019-го поблизу селища Денеші, що на Житомирщині. Тоді більшу частину України заливали дощі, та якимось неосяжним чином знімальний майданчик негода оминала. Команда серіалу почала вважати локацію зачарованою, і згодом їхні здогадки підтвердилися.

  Так, виявилось, що неподалік від майданчика є древній язичницький жертовник, який неначе охороняє те місце. Про це знімальній групі розповіли місцеві старовіри.

  Серед масовки були справжні відьми та чаклуниkd03121923 4

  Знімальна команда випадково знайшла їх в лісі й запропонувала роботу. Так, одного разу декілька дівчат не вийшли на знімальну зміну, бо мусили бути присутніми на справжньому відьомському шабаші.

  Ба більше, музичні інструменти, як то бубни, що потрапили в кадр серіалу, насправді належать сучасним чаклунам та шаманам. Вони самостійно створюють такі артефакти для власних обрядів і люб’язно погодилися прихопити їх із собою на знімальний майданчик.

  У зйомках стрічки допоміг київський аеропортkd03121923 5

  Декілька сцен стрічки знімали під Києвом. І в один зі знімальних днів погода була надто мінливою. Можливості перенести зйомку команда не мала, тож по допомогу звернулися до одного з київських аеропортів.

  Зазвичай такого не буває, але того разу летовище пішло на зустріч знімальній групі й надало похвилинний прогноз погоди на найближчі дві години. Завдяки цьому зйомки важливої сцени завершилися успішно.

  «Оскароносне» обладнанняkd03121923 6

  Стрічку знімають на унікальну техніку, ексклюзивно розроблену українською компанією «Фільмотехнік». 2006-го їхнє обладнання було відзначене премією «Оскар».

  Операторські пристрої «Фільмотехнік» використовували для зйомки таких світових хітів, як «Титанік» (1997), «Дванадцять друзів Оушена» (2004), «Царство Небесне» (2005), «Трансформери» (2007), «Залізна людина 2» (2008) і не лише.  

  Нагадаємо, у серіалі «Слов‘яни» глядачі побачать ведучого «Сніданку з 1+1» Руслана Сенічкіна.

Джерело: Надія Вишневська, 1plus1.ua

Новини Житомира

   

Последнее изменение Среда, 04/12/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework