Як насправді живеться віслюку Вітусу, який ночував у Малині на морозі?

  Днями соціальні мережі облетів гнівний допис малинчан, які скаржилися, що віслюк Вітус, який розважає гостей різдвяно-новорічних свят у Малині, утримується в неналежних умовах.

   Трапилося навіть, що він ночував просто неба за мінусової температури. Люди були дуже стурбовані таким станом речей. Втім, одразу ж з тим дописом з'явилася й публікація-спростування, що з віслюком все гаразд і він утримується в належних умовах. Організатори святкувань запевнили:   

  «Хочемо повідомити, що віслюка Вітуса врятував від смерті восени 2017 року громадянин Я., викупивши його в гастролюючого цирку, який якраз виступав по районах області.

  Представники цирку хотіли залишити нещасну, голодну, надзвичайно худорляву тварину напризволяще. Навіть пропонувалося будь-кому з бажаючих забрати віслюка, аби скуштувати його м’яса.

  Весь цей час Вітус живе у домашньому господарстві. Його добре годують та доглядають. Впевнені, по його зовнішньому вигляду це добре видно.

  Минулого року, під час проведення Садиби Поліського Святого Миколая, власник віслюка залюбки надав його для контактування з дітьми (тварина має всі необхідні ветеринарні довідки). Вітус став справжньою родзинкою свята. Діти спеціально їхали, аби тільки його побачити.

  І тут варто зазначити, що він ні в якому разі не був на ціпку, розміщувався у просторому вольєрі, залюбки спілкувався з дітками.

  Цього року Садиба Поліського Святого Миколая не могла б відкритися без віслюка. Точно так само для нього було облаштовано окремий вольєр і призначено окремого працівника, який слідкує, як відвідувачі ставляться до тварини.

  Ніч з 19 на 20 грудня віслюк дійсно провів на вулиці, але під спеціальною ковдрою, з додатковою порцією сіна. Біля нього ночував охоронець, який постійно слідкував за станом віслюка, підливав йому воду і давав їсти. Так сталося, тому, що у Садибі допізна були відвідувачі і не було змоги перевезти тварину.

  Надалі Вітус ночуватиме тільки у спеціально відведеному місці, а 25 грудня повернеться до свого господаря.

  Взагалі, науковці та працівники віслючих ферм зазначають, що утримання віслюків не вимагає специфічних умов», — зазначається в дописі Фейсбук-спільноти «Садиба Поліського Святого Миколая».

 

Але й тут знайшлися невдоволені користувачі, які під вищезгаданою публікацією написали, що ніякої ковдри не було і вони сумніваються в тому, що тваринку утримують в належних умовах. У кожного, як то кажуть, своя правда.

за матеріалами Фейсбук-спільноти «Садиба Поліського Святого Миколая»

Новини Житомира

   

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework