До музею історії Бердичева привезли виставку світлин з Антарктиди. ВІДЕО

  Виставку світлин із Антарктики привіз до музею історії Бердичева, на запрошення директора Павла Скавронського, учасник 18, 20 і 23-ої антарктичних експедицій на українській станції «Академік Вернадський» працівник краєзнавчого музею, біолог за освітою, автор більше 30 наукових публікацій Микола Весельський.

   Привіз, каже автор, переважно, фото двох експедицій, 18-ої і 20-ої, та символічно, що бердичівляни мають гарну нагоду бачити їх у день 16-го січня, що вважається датою відкриття Антарктиди.

  Яскраві моменти життя Антарктиди – то більше 70 світлин, і це, зазначає автор, лише невелика часточка із накопиченого, впродовж 2,5 років, фотобагажу. Його, як біолога, захоплює океанічна орнітофауна. Фауна і флора полюсів надзвичайно багата, розповідає Микола Весельський. Антарктида – це розтянута на тисячі кілометрів льодова пустеля. Та природа – вправний митець: дивують айсберги найрізноманітніших форм. На околицях материка, здається, інший світ, де є й мохи, й лишайники. Фауна пов’язана з морем і зосереджена на прибережних островах, розповідає пан Микола. Це пінгвіни, буревісники, баклани, альбатроси, антарктичні тюлені, кити… Учасники експедиції мали можливість сфотографуватись поруч зі зграєю тюленів-крабоїдів. Йому, каже автор, пощастило не лише бути учасником експедицій – йому, зазначає, взагалі щастить на зустрічі з гарними людьми!

  Хто потрапив на відкриття виставки – не пожалкує, адже то була гарна нагода не лише побачити, але й почути чимало цікавого про Антарктиду, життя на ній, станцію «Академік Вернадський». Виставка фотосвітлин Миколи Весельського діятиме у музеї історії Бердичева до кінця січня.

 Репортаж Олени Лук’янюк і Дмитра Піньківського

Джерело: trkvik.tv

Новини Житомира

   

Последнее изменение Понедельник, 20/01/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework