Малинчанин став одним з кращих музикантів Німеччини

  Малинчанин Олесь Бурак став першим сольним трубачем Тюрінгської філармонії у місті Айзенах Німеччини, у якому, до речі, народився геніальний композитор Йоганн Себастьян Бах.

   У симфонічному оркестрі, де музикант тепер займає провідне місце, грав батько Йоганна — Йоганн Амброзіус Бах (оркестр існує з 1651 року). Загалом Тюрінгія здавна вважалася духовним центром Європи, де творили відомі митці, - розповідає газета "Малинські новини".

  Тепер до музичного простору Німеччини долучився і наш земляк, який переміг у конкурсі на 1-3 сольне місце у оркестрі філармонії серед 80-ти претендентів. Це сталося вперше за історію України та пострадянських країн, зауважує наставник музиканта, заслужений працівник культури України, викладач Малинської школи мистецтв Володимир Олексієнко.

  — Олесь з ранніх років був здібною, працьовитою і наполегливою дитиною. Ще школярем обійшов старших виконавців духової музики і став лауреатом міжнародного конкурсу в номінації «Музичні училища і коледжі». Навчаючись у Київському інституті музики ім. Глієра, юнак виборов перемогу в цьому ж конкурсі знову ж серед старших по віку і досвідченіших студентів музичних академій, — розповів про успіхи учня Володимир Петрович.

  У Києві Олесь брав уроки у видатного українського трубача, заслуженого артиста України, професора Національної музичної академії Миколи Баланка, котрий допоміг хлопцю відточити мистецтво гри на духовому інструменті. Після закінчення інституту ім. Глієра талановитий хлопець вступив до університету музики в німецькому місті Детмольді, який успішно закінчив та став професійним музикантом. Водночас грав у кількох престижних оркестрах Німеччини.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework