Tоп-5 дивовижних відкриттів таємничого Полісся. ФОТО

  Незаймана природа Полісся, що розпростерлася на території п`яти українських областей, серед яких і Житомирщинаа – це справжній рай для любителів блукати непрохідними хащами у пошуках пригод. 

  Тут вам не надокучатимуть галасливий натовп чи інші надбання цивілізації, адже Полісся, як і Карпати, плекає свою природу, історію й традиції.
 

  У цій підбірці сайт iloveukraine обрав маловідомі туристичні об`єкти, які неодмінно вразять вас.

   Надслучанська «Швейцарія»kd28061907 1

  фото: Володимир Карчевськийтуризм Полісся  річка Случ
  Хоча на території України існує кілька «Швейцарій», так само як і «Парижів», але це аж ніяк не позбавляє Надслучанський ландшафтний парк його привабливості. Тим паче, кажуть, таку назву цій території дали самі швейцарці. Мовляв, коли тутешній князь, що мав дружину-швейцарку, запросив сюди її батьків, то вони страшенно здивувалася від того, як схожа ця місцевість на їхні рідні краї.

  Важко сказати, у чому полягає їхня подібність, але в красі та розмаїтості флори цей парк аж ніяк Швейцарії не поступається. Тож найбільше туристів сюди приїздять, аби відпочити на лоні природи біля річки Случ, відвідати екскурсії та зробити чудові світлини.

  Окрім цього ми радимо неодмінно завітати до заказника «Соколині гори», що знаходиться на території парку – тут найбільш живописні пейзажі. Про назву місцевості існує легенда: ніби одному з тутешніх князевичів забороняли зустрічатися з сільською дівчиною, і вони на час побачень перетворювалися на соколів.

  Любителям активного відпочинку ми пропонуємо спробувати себе у мандрівці Случем на байдарках, або піднятисявидряпатися на вершину однієї із численних скель.

   Біле озеро, Рівненська область

туризм Полісся

туризм Полісся

   Це дивовижне озеро розташоване у самісінькій гущі поліських лісів, а його береги та вода справді білосніжного кольору. Біле озеро – це надзвичайно чудова місцина й і для пірнання, і для риболовлі, і для споглядання чарівної природи Полісся. Також неподалік від нього є славетні сфагнові болота – абсолютно непрохідні та дуже небезпечні, тому ходити там слід тільки по дощечках.

   Камінне село, Житомирська область

туризм Полісся   фото: soul of a vagabondтуризм Полісся  фото: “Добре поїхали”
  І знову ж таки, не уникнемо паралелей зі світовими Мекками туризму. У цьому випадку – український Стоунхедж. Без сумніву, це – найтаємничіше місце Полісся. Ціле містечко, що ретельно сховане посеред хащ поліського лісу, утворене з величезних кам`яних брил. Досі достеменно не відомо, яке походження цих загадкових валунів: чи це лише вибрики природи, чи, можливо, загадкове язичницьке святилище? Здогадок є безліч.

  Деякі з кам’яних споруд, за народними повір’ями наділені містичними властивостями: Божий Слід, що після доторку дарує паломникам міцне здоров`я, а також Безгрішна Розщелина, крізь яку може пройти лише свята людина. Не боїтеся спробувати?

  Чорнобильська зона, Київська областьтуризм Поліссяkd28061907 8

  Про Чорнобиль, ясна річ, чули всі, але екскурсія до Зони відчуження для більшості уявляється чимось абсолютно диким. Хоча вже існують спеціальні тури, що зможуть влаштувати для відчайдух прогулянку «іншим світом». Кажуть, що за дотримання усіх умов безпеки ексурсія буде цілком безпечною й рівень радіації зашкодить вам не більше, ніж при польоті літаком.

  Натомість абсолютно незабутніх вражень ви отримаєте від перебування біля четвертого реактору, від прогулянки лісом, що почервонів від рівня радіації, або від годування величезних сомів у Прип’яті. Та головна користь від поїздки до Чорнобиля – в усвідомленні екологічної біди та необхідності дбайливо ставитися до природи.

  Український Лох-Несс, о. Сомин, Волинська областьтуризм Полісся

  фото: Олег Сироватко

  На відміну від Білого озера, у цьому, за словами місцевих, купатися вкрай небезпечно, риба тут не клює і пташки не співають. Усе через чудовисько з головою змії та крокодилячим тулубом, яке начебто вже багато років живе в озері. Останнього разу істоту бачили 30 років тому, коли вона напала на місцевого конюха, який привів до озера коней. За однією з версій, чудовисько – це велетенський сом.

  Переконатись у цьому, чи бодай побачити його, з року в рік сюди приїздять численні групи туристів-екстремалів. А у вас вистачить духу пірнути в це озеро?

 головне фото: Оксана Головко

Джерело: vsviti.com.ua  

 Новини Житомира

   

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework