В селі на Житомирщині вже кілька років продають старовинний маєток польських дворян

  Садиба Карницьких кінця ХІХ ст. на відстані 180 км від Києва, в трикутнику Київ - Житомир - Умань. Площа будівлі - 500 кВ.м., площа території - 4,5 га.  Потребує капітального ремонту, комунікації відсутні. Оголошення вартість - 200 тис $.

  "Насправді, те, що об’єкти культурноі спадщини на віддалених територіях поступово виходять на ринок нерухомості, є показником багатьох майбутніх сценаріїв. З одного боку це може бути мінусом, оскільки приватна власність складно контролюється державою та пам’ятко охоронними органами, а з іншого - це шанс для пам’ятки на збереження, якщо вона попаде в правильні дбайливі руки. Той самий #планБ - альтернативний шлях відродження спадщини через приватні інвестиції. Яка Ваша думка: чи готовий украінський покупець до занедбаних, розкрадених, логістичнох віддалених і всіма забутих, але ж насправді прекрасних палаців?, -  зазначає Спадщина.UA.

рогачі1

рогачі2

  Зазначимо, що у 2016 році, була спроба продати садибу. За об’єкт просили 250 тисяч доларів, за тодішнім курсом це становило 6 мільйонів 400 тисяч гривень.

  Маєток Карницьких розташований далеко від основних транспортних туристичних шляхів, на кордоні Вінницької та Житомирської областей. Однак чудовий класичний палац привертає увагу туристів і змушує пройти шлях до такої пам'ятки.

  Карницькі володіли землями з ХІХ ст., і весь час в їхніх володіннях був досить скромний двір, поки в 1908 році господар маєтку не вирішив запросити відомого київського архітектора Кароля Іваницького. З того часу було вирішено звести пишну родову резиденцію.

  У роки революції та війн вся пишнота і багатство були знищені. Дуже мало деталей збереглося дотепер. В їдальні можна побачити голови міфічних героїв. До 1995 року в резиденції Карницьких діяла місцева школа, але з часом палац почав руйнуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Минула велич: На Житомирщині «вмирає» неймовірна садиба польського шляхтича. ФОТО

Новини Житомира

 

Последнее изменение Вторник, 26/05/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework