Житомирський ботанічний сад у травні. ФОТО

  За майже 80-річну історію свого існування Ботанічний сад Житомирського національного агроекологічного університету розширив свої території, значно поповнив експозицію, але можливості поповнення флори необмежені.

   Це можуть бути і види гідрофітів найпривабливіших в естетичному, пізнавальному і господарському плані, таких як латаття біле, водяний горіх, бобівник трилистий, жабурник звичайний, водяний жовтець, пловун щитолистий тощо. Прибережна рослинність збагачується за рахунок цілої низки гідрофітних представників з родини ароїдних, їжачоголівкових, рогозових, частухових, жабурникових, сусакових. До цікавих гідробіологічних досліджень залучаються студенти екологічного факультету, які мають реальну перспективу успішно захистити не одну дипломну роботу з темтики «Зелене оформлення ставків».

  Варто зазначити і господарсько-рекреаційний напрямок у діяльності Ботанічного саду: розширено водогінну мережу, відремонтовані дерев’яні альтанки, теплиці, встановлені паркові лави. Експлуатація ботсадівських теплиць стабільно дає відчутні результати. Стелажне вирощування вазонних рослин дозволяє підтримувати естетичний стан і вигляд інтер'єрних приміщень навчальних корпусів, лабораторій та гуртожитків університету. Вирощування широкого асортименту квіткової розсади йде на озелення території не лише Ботанічного саду, але й всього навчального закладу.

  Одне з головних завдань, яке сьогодні постало перед Ботанічним садом — охорона оточуючого природного середовища. Складовою частиною цієї проблеми є збереження рослинного світу та її унікального генофонду. Розробка наукових основ охорони і раціонального використання рослинних ресурсів Полісся України набуває актуальнішого значення, так як для цієї зони важливо зберегти корисні дикорослі рослини, розробити принципи їх обліку і рекомендації з їхньої охорони, раціонального використання і відтворення, а також створення колекцій рідкісних і зникаючих видів.

ботанічнийсад

ботанічнийсад

ботанічнийсад

ботанічнийсад

ботанічнийсад

ботанічнийсад

ботанічнийсад

ботанічнийсад

ботанічнийсад

ботанічнийсад

ботанічнийсад

ботанічнийсад

За інформацією znau.edu.ua

ФОТО: Марія Чернишова

Новини Житомира

 

Последнее изменение Среда, 27/05/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework