КП «Бердичівська поліграфічна фабрика» відзначає 50-ліття! ВІДЕО

  30 травня працівники КП «Бердичівська поліграфічна фабрика» відзначають не тільки професійне свято – День працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження, але й піввіковий ювілей підприємства, яке вже звикли вважати тут другим рідним домом.

 

  Спочатку це була офсетна фабрика, потім її перейменували на «Поліграфічну», а із 1994 року фабрика стала колективним підприємством. Тут працюють справжні професіонали. Серед працівників поліграфічної промисловості близько десяти таких шанованих осіб, котрі починали працювати ще 50 років тому, із часу заснування підприємства, каже директор Сергій Цимбал.

  Півстоліття на фабриці працює Любов Василівна, вона ж дала початок і трудовій династії, бо тут працюють донька і вже онук.

  Одразу після школи прийшла працювати на поліграфічну й Раїса Миколаївна.

  Вже 3 роки як директором підприємства Сергій Цимбал. Сам розпочинав, каже, із машиніста різальних машин, він є 6-м директором; 18 літ до нього очолював колектив Михайло Кравченко, який нині працює головним інженером. Різні були часи, згадують, але вдалось зберегти підприємство і фахівців – найдорожчий скарб.

  Вже три десятки років працює на поліграфічній фабриці Валентина Хмільовська, вона теж із трудової династії – трудиться тут і мама жінки.

  У друкарському цеху пахне свіжою фарбою. Нелегко, гадаю, працювати друкарем: і це не тільки шум друкарських верстат цілісінький день у вухах, а слід бути максимально уважним, щоб контролювати процес, та мати достатньо сили, аби навантажити й транспортувати видрукуваний матеріал далі на процес післядрукарської обробки. 47 років працює на фабриці друкар Володимир Городченко. Йому на пару – й дружина Світлана тут трудиться. Багато учнів пішли у світ, усіх і не згадає... Навчав їх майстерності своєї справи.

  Щороку у професійне свято вони намагаються привітати ветеранів, зібратись колективом на природі та цьогоріч, каже директор, карантин уніс свої корективи. Тож вітатимуть один одного, користуючись нагодою...

  Ну і як, скажіть, сьогодні, у День працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження не процитувати рядки Михайла Пасічника, вітаючи вас, шановні працівники «Поліграфічної фабрики»? «Ви письма береги й берегині, Ваша праця є "табула раса". Полі-графи і полі-графині Із друкарського царства! Ваше слово карбоване строго, Хоч карбованці вам не підвладні, Ви підзвітні друкарському Богу, Ви присяжні гранкованій правді! Ваші верстки лягають у верстви, Шпали шпальт швидко множаться ваші, Набиральниці з лагідним серцем І дизайнерки, і метранпажі! З цим погодиться кожен, хто пише: Друкарі, ми одна з вами ліга! Ми рукописи творимо лише, Ви ж будуєте храми з них - книги!»

Репортаж Олени Лук’янюк і Дмитра Піньківського

Джерело: trkvik.tv

Новини Житомира

   

Последнее изменение Пятница, 29/05/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework