Житомирщина займає 4 місце серед усіх областей України за відвідуванням внутрішніми туристами

  11 червня, в облдержадміністрації провели нараду з розвитку туристичної галузі в Житомирській області. Участь у нараді взяв заступник голови ОДА Віктор Градівський, представники музейних установ області та вищих навчальних закладів.

   Обговорювали туристичні можливості Житомирщини та шляхи розвитку внутрішнього туризму як серед жителів області, так і для представників з інших регіонів країни.

  У Житомирській області найбільш відвідувані туристичні об’єкти знаходяться у  м. Житомирі, м. Бердичеві, м. Коростені, Олевському, Овруцькому, Житомирському, Радомишльському, Баранівському та Андрушівському районах. Це цікаві музеї, пам’ятки архітектури, природні абстракції, різноманітні тематичні фестивалі.

  «Пандемія коронавірусу зашкодила туристичній галузі, проте наразі стає певним поштовхом для розвитку саме внутрішнього туризму. Потрібно активно працювати в цьому напрямку та завойовувати своїх туристів. Адже Житомирщина посідає четверте місце серед усіх регіонів України за відвідуваністю внутрішніми туристами», – наголосив Віктор Градівський.

  За інформацією Житомирського обласного інформаційного центру, до ТОП-5 туристичних місць області входять: Музей космонавтики ім. С.П. Корольова у м. Житомирі, урочище «Камінне село» в Овруцькому районі, історичний комплекс Кляштор Босих Кармелітів у м. Бердичеві, замок-музей Радомисль у м. Радомишлі, гранітний скеледром у Житомирському районі.

  Основними напрямами туризму на Житомирщині є:

  • медичний туризм;
  • релігійний туризм;
  • MICE-туризм (діловий туризм);
  • культурний туризм;
  • спортивний туризм;
  • фестивальний туризм;
  • автентичний туризм.

Пресслужба ОДА 

Новини Житомира

 

Последнее изменение Понедельник, 15/06/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework