Для мамонта у житомирському магістраті виділили цілу залу. ФОТО

  Реконструкція будівлі колишнього магістрату в Житомирі продовжується.

 

  Незважаючи на те, що карантин зробив перерву в будівництві на майже два місяці, сьогодні будівельники вже вийшли на фасадні роботи, - розповідає zt.20minut.ua.

  За словами директора краєзнавчого музею Романа Насонова, працівники дотримуються карантинних обмежень:

  «Оскільки проводяться роботи на вулиці, є дистанція, то роботи дозволяється виконувати. Кількість працівників на об’єкті не зменшилася. Роботи активно ведуться, як бачимо, буквально за кілька днів були встановлені риштування і ось уже проведено ін'єктування загальної тріщини, яка проходить скрізь усю будівлю».
 0d2bc708b32a78e4d541f96c3ccf27cd85238e12

  Будівельні роботи планується закінчити до вересня, за умови стабільного фінансування. Фінансується проєкт частково з обласного бюджету, частково із фонду регіонального розвитку. 

  У магістраті планується невелике кафе, сервісна з відеонаглядом, зали для експозицій, зала для мамонта. Також проєкт передбачає встановлення ліфту та вбиральнь для людей з інклюзією. 

  А ось робота краєзнавчого музею розпочалася 27 травня в тестовому режимі, з чергуванням працівників з дотриманням карантинних обмежень.

  Як пояснює Роман Насонов, кількість відвідувачів музею значно скоротилася, що вплинуло на дохід закладу:

  «Щодо відвідувачів, то вони скоротилися, того напливу, який передбачав уряд, не сталося. Бувають дні, коли взагалі немає відвідувачів, а бувають, коли за день – 30 відвідувачів є, це, як правило, у вихідні дні. Те що ми втратили основного відвідувача – це школярі, це відбилося й у фінансуванні. Ми втратили в прибутках приблизно 90%, якщо не більше. Тим не менш, відвідувачі які є, це сімейні пари, з дітками».

  Проте незважаючи на відкриту роботу музею, карантин ніхто не відміняв.

  Нагадаємо, що в музеях сьогодні діють обмеження – не більше 4 відвідувачів в одному залі. Крім того, екскурсійне обслуговування в краєзнавчому музеї не проводять, оскільки 45 хвилин проводити екскурсію в масці – досить складно. Із приємного – завдяки тому, що краєзнавчий музей під час карантину працював у режимі онлайн – збільшилася кількість підписників.

  «Усі музеї перейшли в формат режиму онлайн. До початку карантину в нас було близько 1500 підписників, на сьогодні вже 2200. Люди цікавляться, зрозуміло, що в нас змінився контент, ми намагаємося розповідати про експонати, які ми не можемо, на жаль зараз представити відвідувачам», - розповідає директор музею Роман Насонов.

630f0d7ecb6c0fdac24380453783509b71b9a0b4

Лера Наумова

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework