×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Житомирським школярам розповіли про українську фантастику

До ЗОШ № 28 на творчу зустріч «ДІТИ ВСЕСВІТУ» з нагоди відкриття Міжшкільного клубу Житомирщини «Діти Всесвіту» завітали письменники-фантасти з Києва.

Школярам розповідями про українську фантастичну літературу доктор філософських наук, професор, директор Центру естетичної антропології та етнокультурології ЖДУ імені Івана Франка Олена Поліщук, кандидат філософських наук, доцент кафедри видавничої справи, редагування, основ журналістики та філології ЖДУ імені Івана Франка Олена Свінціцька, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник Лабораторії літературної освіти Інституту педагогіки НАПН України Наталія Логвіненко, бібліограф творчості Олеся Бердника Юрій Шевера, Маріанна Малина, письменниця-фантаст, заступник директора Музею космонавтики міста Житомира Ірина Вишневецька.

Запрошені гості взяли участь в офіційній церемонії відкриття кімнати пам’яті Олеся Бердника. Юрій Шевела подарував ЗОШ № 28 неймовірно колекцію книжок українського фантаста з особистим підписом автора.

«Школа найактивніше прийняла творчість Бердника, вчителі розробляють уроки за його літературою. Тут ведуться серйозні педагогічні експерименти. Тому вибір школи для відкриття кімнати пам’яті заслужений», – коментує Олег Земнухов, координатор Житомирського осередку громадської організації «Українська Духовна Республіка» .

В актовій залі навчального закладу школярі мали можливість поспілкуватися зі знавцями творчості Олеся Бердника, дізнатися відповіді на свої запитання.

«Я хочу вам дати декілька порад: не читайте твори пана Олеся Бердника, якщо ви не любите мріяти, якщо вважаєте, що фантазія людині абсолютно не потрібна. Не читайте твори Олеся Бердника, якщо ви не пишаєтесь тим, що ви народились в Україні, якщо ця земля для вас чужа, а ви себе вважаєте тією людиною, яка легко може вкоренитися деінде.

Не читайте твори Олександра Бердника, якщо ви вважаєте, що в цьому житті мрія, надія та любов – зайві, і без них можна спокійно прожити. Якщо у вас інші погляди на життя, то дуже раджу для себе відкрити світ, намальований надзвичайно цікавою людиною, але, на жаль, призабутою. Він був не зручний письменник, тому що серед когорти фантастів, він вірив в Україну», – пояснює Олена Поліщук, філософських наук, профессор.

Письменники зачитували школярам свою поезію, проводили майстер-класи, розповідали школярам секрети письменницької кухні. Також було вшановано хвилиною мовчання та рядками з віршу пам'ять талановитого українського співака та музиканта Андрія Кузьменка.

Більше фото дивіться в галереї.

Лілія Мельник

Фото – Вікторія Васильченко

діти всесвіту

діти всесвіту

діти всесвіту

діти всесвіту

діти всесвіту

діти всесвіту

діти всесвіту

Последнее изменение Четверг, 12/02/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework