×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі відкрили кімнату пам’яті Святослава Ріхтера провели першу екскурсію

Музична композиція Олександра Скрябіна «Етюд № 5», яку Святослав Ріхтер вперше виконав у 1952 році, ознаменувала 5 березня відкриття виставочної композиції «Кімната пам’яті Святослава Ріхтера» у музичній школі № 2 міста Житомира, яка носить ім’я видатного піаніста.

Цього дня у стінах навчального закладу зібралося багато шанувальників творчості земляка-музиканта та людей, які особисто були знайомі з маестро, - повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Як розповіла директор музичної школи Людмила Кочевенко, більше 20 років у закладі збирали цінні документи, а в 2000 році тут нарешті  відкрилася експозиція, присвячена Святославу Ріхтеру. Після того, як у 2010 році заклад отримав ім’я видатного піаніста, в музичній школі розпочали посилено працювати над тим, аби вшанувати на належному рівні нашого земляка. А сьогодні жителям та гостям міста Житомира провели першу екскурсію в кімнаті пам’яті, де зберігаються унікальні експонати: сорочка, краватка, шарф, туфлі, окуляри, портмоне піаніста і навіть колекція фотографій, які Святослав Ріхтер робив особисто, а також платівки з його підписом та оригінальні записи творів музиканта. До речі, приміщення школи збудоване ще в 1904 році і його стіни пам’ятають оперну співачку Зою Гайдай, композитора Олександра Білаша, диригента Вадима Гнєдиша та інших відомих діячів культури.

Ідею створення кімнати пам’яті Святослава Ріхтера втілили в життя директор школи № 2 імені Святослава Ріхтера Людмила Кочевенко, завідуюча історичним відділом обласного краєзнавчого музею Ольга Родічева, науковий співробітник історичного відділу обласного краєзнавчого музею Юлія Каплун та член Національної спілки художників України Юрій Дубінін. Всі вони отримали почесні нагороди від міської ради та управління культури облдержадміністрації.   

Музика, якою жив Святослав Ріхтер і якій він присвятив своє життя, щодня лунає у стінах музичної школи та надихає юних музикантів шліфувати й вдосконалювати свою майстерність.

n 0603153321

n 0603153321

n 0603153321

n 0603153321

n 0603153321

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework