×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Житомирських аспірантів запросили на наукове стажування за кордоном

Аспіранти кафедри теорії та історії світової літератури ННІ філології та журналістики ЖДУ імені Івана Франка Вікторія Білявська та Юліана Кацемба, науковим керівником дисертації на здобуття наукового ступеня кандидат філологічних наук яких є професор В. О. Єршов,

отримали запрошення на наукове стажування в травні – червні та травні – липні 2015 р. в Інституті міждисциплінарних досліджень «Artes Liberales» Варшавського університету.

Про це повідомляє прес-центр ЖДУ імені ІВАНА Франка.

В. Білявська займається вивченням творчості видатної мемуаристки Єви Фелінської. Основу наукових зацікавлень Ю. Кацемби становлять твори відомого письменника та публіциста Генріх Жевуського. Для В. Білявської – це вже третє стажування в центрі полоністики європейського університету. Такі закордонні стажування дають безцінний досвід та змогу молодим науковцям працювати не лише з науковою літературою та документами у фондах польських бібліотек та архівів, але й безпосередньо перейняти сучасну науково-практичну методологію та національні особливості інтерпретації тексту польських колег-науковців. Науковим опікуном протягом усього стажування з польської сторони погодилась стати відомий вчений, головний редактор «Pamiętnika Literackiego» доктор ґабілітований професор Інституту літературних досліджень Польської академії наук Гражина Борковська, керівник відділу польської літератури ІІ половини ХІХ ст., з якої у кафедри теорії та історії світової літератури ЖДУ ім. І. Франка існують багаторічні плідні стосунки.

n 1703153496

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework