×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У ЖДУ імені Івана Франка знову читає лекції доктор з Німеччини

Протягом тижня керівник науково-дослідного центру імені Бертольта Брехта м. Аугсбург, доктор філологічних наук Юрген Гіллесгайм працюватиме зі студентами та магістрантами ННІ іноземної філології ЖДУ імені Івана Франка.

Така робота здійснюється в рамках підписаної угоди про співпрацю, яка передбачає розширення наукових обріїв, організацію наукових семінарів, колоквіумів, проведення лекцій, удосконалення мовних навичок студентів.

Про це повідомляє прес-центр ЖДУ імені Івана Франка.

30 березня ректор ЖДУ імені Івана Франка, професор Петро Саух, зустрівся з почесним гостем університету та обговорив перспективи подальшої співпраці. Як відомо, Брехт-Центр Житомирського державного університету імені Івана Франка стає щодалі потужнішим, скеровує свою дослідницьку діяльність не тільки на вивчення нових аспектів творчості відомого німецького письменника, але й перекладів його творів українською мовою, здійснення драматичних постановок студентським театром, участь у міжнародних проектах. Керівник Аугсбургського центру Бертольта Брехта Юрген Гіллесгайм наголосив на важливості такої співпраці, оскільки нині існує тільки три відомі «Брехт-Центри»: у Берліні, Аугсбургу і Житомирі. Отож існування осередку вивчення творчості Бертольта Брехта у ЖДУ імені Івана Франка як єдиного зарубіжного набуває особливої ваги. Про це свідчить і лист міського голови м. Аугсбурга, д-ра Курта Грібля, та керівника управління з питань культури Томаса Вайцеля на адресу ректора ЖДУ Петра Сауха та працівників Брехт-Центру ЖДУ професора Олександра Чиркова та доцента Миколи Ліпісівіцького. У листі-подяці йдеться про важливість співпраці, що стала свідченням взаємозв'язку між українським та німецьким містами і увінчалася великими здобутками.

Підтверджуючи дружні стосунки, доктор Юрген Гіллесгайм передав на зберігання у «Брехт-Центр» ЖДУ нові експонати, а також звернувся з конкретними пропозиціями щодо проведення виставки та видання каталогу, присвяченого творчості письменника, на які охоче відгукнувся ректор ЖДУ Петро Саух, підтвердивши можливість організації ряду заходів, зокрема міжнародної конференції.

Перебування керівника Аугсбурзького Брехт-Центру в ЖДУ імені Івана Франка завершиться видатною подією – наданням доктору Юргену Гіллесгайму звання «Почесний професор Житомирського державного університету імені Івана Франка», врученням нагрудного знака та професорської мантії як символу величі і благородства непростої праці науковця.

n 3103153689

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework