×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Чи зникне в Україні «безкоштовне» супутникове ТВ?

По всій Україні проходить операція під умовною назвою "Пірати". Правоохоронці полюють на кіберзлочинців, у тому числі - на так званих "кард-шарінгістов".

«безкоштовне» супутникове ТВ"Кард-шарінгом" називають нелегальне підключення до супутникових каналів. Основна ідея - отримати максимум каналів за мінімум грошей, пише segodnya.ua.

Для того, щоб вкрасти контент, пірати зламують коди доступу до платних "пакетів" і на спеціальних сайтах пропонують власникам супутникових тарілок дивитися ТБ, минаючи мовників.

Сервери одного з таких сайтів правоохоронці виявили та вилучили в столиці. Він працював на Україну, Росію, Білорусь та Ізраїль - забезпечував доступ до 3 тисяч каналів, у тому числі - з відео для дорослих.

"За даним фактом порушено кримінальну виробництво, в ході якого були отримані санкції на обшук, і в даний час приймаються подальші заходи щодо встановлення членів даного злочинного угрупування", - розповів головний оперуповноважений інспектор Управління по боротьбі з кіберзлочинністю МВС України Сергій Кропива.

За словами експерта, порушникам загрожує конфіскація обладнання та позбавлення волі. "Тут є ряд істотних механізмів. Такі, як і конфіскація комп'ютерної техніки та іншого обладнання, яке використовувалося для цих цілей, поряд кримінальним покаранням - терміном", - заявив директор юридичної фірми, медіаюрист Павло Миколюк.

Масштаби такого супутникового піратства порахувати складно, кажуть провайдери. За різними оцінками, послугами зломщиків супутникових каналів користуються від 500 тисяч до мільйона українців.

"Відповідно вигода, яку отримують власники кардшаринга, може становити від 2-х і вище мільйона доларів на місяць", - вважає технічний директор одного з операторів супутникового телебачення Сергій Меліхов.

Якщо послуги офіційного оператора супутникового телебачення коштують від 100 до 250 гривень на місяць, то "шарінгіст" бере 40-50, що не гарантуючи при цьому ніякого якості. І не платить ні за оренду супутника, ні за права на інтелектуальну власність, кажуть експерти. Куди йдуть гроші - це вже належить з'ясувати правоохоронцям.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework