×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Українці відзначають День вишиванки: у Житомирі влаштують патріотичну ходу

Сьогодні українці відзначають День вишиванки - символу, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються, і місця, де проживають.

День вишиванки у ЖитомиріЦе свято з'явилося всього 8 років тому, коли декілька десятків українських студентів одягли вишиванки і вийшли на вулиці своїх міст.

Основна мета заходу – це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом.

Свято не передбачає обов’язкових заходів окрім одягання вишиванки. Хоча протягом всієї історії заходу з ініціативи студентів, школярів, громадських та культурних діячів проводяться концерти, хода, конкурси, вечорниці, ярмарки.

Саме ж свято запрошує кожного свідомого громадянина до абсолютно просто вчинку – просто одягнути вишиванку і в ній піти на роботу чи на навчання. Разом з тим, така дія має глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, культурну освіченість та духовну свідомість.

Як показує досвід, люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже у стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів.

 Цей захід для тих, хто обожнює свою країну, народ, хоче поширювати та розвивати українську культуру.

Найголовніше - Позаполітичність. Наявність будь-якої символіки на заході, окрім державної, забороняється.

n 2105154435 1

Последнее изменение Четверг, 21/05/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework