×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У ЖДУ ім. І. Франка триває Міжнародна наукова конференція Астрономічної школи молодих вчених

Уже третій день поспіль у Житомирському державному  університеті імені Івана Франка триває робота Міжнародної наукової конференції Астрономічної школи молодих вчених.

Астрономічна школа молодих вченихІмениті та молоді науковці обговорюють актуальні проблеми астрономії та космонавтики. Сьогодні доповідатимуть майбутні астрономи.

Про це повідомляє прес-центр ЖДУ ім.. І.Франка.

Організаторами заходу, який об’єднав науковців України, Азербайджану, Таджикістану, Німеччини, США, Сербії, Узбекістану та Польщі, виступили Житомирський державний університет імені Івана Франка та Національний авіаційний університет за сприяння Української астрономічної асоціації.

«Всесвіт розширюється з прискоренням. І ніхто не може пояснити, чому так відбувається. Тому щороку в різних місцях ми поводимо конференцію молодих учених. Житомир вибрали, бо тут народився Сергій Павлович Корольов. Фундатор, який поклав життя на те, щоб створити ракету. Ще одна причина – в Житомирському державному університеті працював астроном-професіонал Білоус. Курс «Астрономії  і космогонії» у відомого астронома  Сергія Всесвятського слухав в студентські роки ректор університету Петро Саух. Учнем і послідовником кометних досліджень Всесвятського є Клим Чурюмов, який приїхав на конференцію. Тому все виходить логічно», - пояснює вчений секретар наукового комітету конференції Олег Железняк.

Своїми знаннями і баченням світу з юними науковцями протягом двох днів ділились відомі астрономи: Клим Чурюмов, Анатолій Відьмаченко, Валерій Криводубський, Всеволод Лозицький, Степан Савчук,  а також Сергій Станкевич і Юрій Куц.

Протягом конференції фахівці з питань Сонця, зірок, комет, Галактики, гравітації, магнітного поля тощо намагалися максимально науково і просто донести знання юним дослідникам знання про Всесвіт. Виступи кожного з професорів супроводжувалися активним обговоренням. Після досвідчених астрономів слово отримають аспіранти, студенти та школярі. По завершенні виступів, оргкомітет Астрономічної школи відзначить кращі виступи та вручить дипломи учасників Міжнародної наукової конференції Астрономічної школи молодих вчених «Актуальні проблеми астрономії та космонавтики» за підписом докторів наук та ректора ЖДУ.

«Міжнародна конференція Астрономічної школи, присвячена актуальним проблемам астрономії і космонавтики, задасть імпульсу розвитку астрономічної науки в ЖДУ ім. І. Франка, а її висновки стануть підґрунтям технологічних проривів України», - коментує проведення Астрономічної школи молодих учених в ЖДУ ім. І. Франка ректор Петро Саух.

Астрономічна школа молодих вчених

Астрономічна школа молодих вчених

Астрономічна школа молодих вчених

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework