Житомирський лялькар презентував ляльку-маріонетку Сальвадора Далі, разом з якою малює картини

  Житомирський лялькар Сергій Соловйов презентував ляльку-маріонетку Сальвадора Далі, разом з якою під час вуличних шоу малює картини.


  Над образом ляльки художника Далі лялькар працював упродовж кількох місяців, розповідає suspilne.media.

 

  Нову ляльку Сергій Соловйов, з його слів, створив, щоб нагадати собі, що він не лише лялькар і ляльковод, а ще й художник:

  "Маріонетка, яка малює – це досить цікаво, і вона вже починає подобатись. Ми зараз з ним малюємо картини. Працюю на вулиці вже 8 років, але щоразу, коли виходиш на вулицю, це все одно що іспит. Є доля хвилювання перед кожним виступом".

Житомирський лялькар презентував ляльку-маріонетку Сальвадора Далі, разом з якою малює картини

  Тільки Сергій виходить з ляльками на вулицю Михайлівську, його одразу оточують глядачі. Лялька Сальвадора Далі малює не тільки на папері, а й на руках і ногах дітлахів.

  "Дуже мені подобається це. І подобається, як він малює картини", – спостерігаючи за діями ляльки Далі, розповідає одна з юних глядачок Софія Боровська.

  "Ми поринаємо у світ мистецтва і Сергія Соловйова, який несе радість, щедрість, доброту, – каже художниця Олена Славова. – Його ляльки настільки западають нам в пам’ять, що навіть коли ми йдемо з похмурими думками, а зустрічаємо цей концерт, ці образи, то забуваємо про свої проблеми".

  Раніше Сергій Соловйов, який є залізничником за освітою, працював майстром із виготовлення ляльок у театрі, робив ляльки-портрети, а нині він автор і ляльковод театру маріонеток "Комплімент". Його трупа нараховує тридцять персонажів:

  "В майстерні у мене три ляльки. Всі інші вдома, бо їх час від часу потрібно обслуговувати".

  Зараз Сергій Соловйов готує новий проєкт, у якому хоче поєднати живі скульптури і ляльки.

Автор: Леонід Харшан

Камера: Сергій Базилюк

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework