Унікальне відео з Коростенського фарфорового заводу

  В мережі з’явилось унікальне архівне відео, яке відзняте на території колишнього Коростенського фарфорового заводу. 

  Це уривок із радянського кіножурналу "Новина дня. Хроніка наших днів", № 40, 1983 рік (Центральна студія документальних фільмів). В кадрі - виробничі процеси і продукція Коростенського фарфорового заводу, - розповідає korosten.today.

  На відео всім відоме промислове підприємство, яке знаходилося по вул. Богдана Хмельницького, 4 і вже припинило свою виробничу діяльність.

istor foto farfor korosten

  Коростенський фарфоровий завод побудував в 1909 році поляк А. К. Пржибильський. За радянських часів завод був одним з провідних підприємств міста та радянського союзу.

  Після проголошення незалежності України державний завод був перетворений в закрите акціонерне товариство.

  У січні 2006 року мала місце спроба рейдерського захоплення підприємства.

  Вступ України до СОТ в травні 2008 року (з подальшим збільшенням імпорту в країну готових фарфорових виробів) і економічна криза 2008 року ускладнила діяльність заводу. У листопаді 2009 року для відновлення роботи підприємства було запропоновано провести його націоналізацію (рішення не було прийнято, хоча за нього проголосували 78 з 450 депутатів Верховної Ради України).

farf koros upg

  На початку 2012 року завод вже не функціонував. У червні 2012 року господарським судом Житомирської області було порушено провадження у справі про банкрутство заводу в зв'язку з наявністю непогашеної заборгованості перед торговим домом «Фарфор України» на суму 941 729 гривень. До весни 2013 року устаткування заводу було розібрано на металобрухт і вивезено.

  Про те, як нове Німецьке обладнання вирізали і вивозили до Російської федерації, korosten.today вже викладали відео на Ютуб каналі:

   Це фрагмент "Вата шоу", на якому росіянин розповідає про те, як він у 2010 році вирізав нове обладнання з Коростенського фарфорового заводу і перевозив його до Росії за ціною металобрухту.

Новини Житомира

  

Последнее изменение Среда, 22/07/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework