На території Олевської ОТГ знайшли срібні денарії: Нині там тривають археологічні розкопки

  В Олевській ОТГ продовжуються археологічні розкопки. Про це повідомив кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Інституту археології Національної академії наук України, керівник Житомирської археологічної експедиції Андрій Петраускас.

   Роботи тривають поблизу села Хмелівка. За інформацією спеціаліста економічного відділу міської ради Юрія Халімончука, йому стало відомо, що на цьому місці було раніше виявлено скарб монет давньоримського часу, а саме срібні денарії.

  Така знахідка не властива для нашого регіону, тому археологи вирішили дослідити чи знаходилось на цьому місці поселення. Також можлива версія, що на даній території відбувались важливі для регіону події. На даному етапі важливих знахідок археологи не виявили.

  Міський голова Олег Омельчук відвідав місце розкопок та поспілкувався з археологами. Він поцікавився чи потрібна підтримка у цій справі з боку міської ради. Андрій Петраускас повідомив, що на даному етапі допомога не потрібна. Разом з тим, Олег Васильович та Андрій Вальдасович поспілкувались про завершення облаштування колодязя на Бабиній горі.

img 0145 810x540

За інформацією сайту Олевської ОТГ

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework