Музей космонавтики в Житомирі має отримати статус національного - Ткаченко

  Музей космонавтики імені Сергія Павловича Корольова в Житомирі має отримати статус національного і відповідну постанову внесуть на розгляд уряду.

 

  Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

  "Музей космонавтики ім. С.П. Корольова в Житомирі має отримати статус національного. І сьогодні на урядовому комітеті ми підтримали таку ініціативу місцевої влади, особливо, житомирських "Слуг народу". Постанову, що це дозволить, подамо на засідання Кабміну", - написав Ткаченко.

  Він додав, що ініціатива обґрунтована, бо музей є туристичним магнітом Житомира, і так вважають не лише місцеві.

  "Він справді унікальний і крутий. Цікавий дітям і дорослим. Щороку його відвідують понад 150 тисяч осіб", - додав міністр.

  Він також зауважив, що музей зберігає, досліджує та примножує національну колекцію космонавтики, деякі з експонатів музею - є в єдиному екземплярі у світі. Крім того, Ткаченко наголосив, що музей у Житомирі працює на імідж України у світі як держави з високим науковим та культурним капіталом.

  За його словами, музей вражає культурно-космічною спадщиною і визнаний світовою космічною спільнотою, є членом Міжнародної Ради музеїв при Міжнародній астронавтичній федерації.

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework