Житомирщина запрошує у триденну подорож "Поліськими стежками"

  Продовжуємо мандрівки Житомирщиною, яка кожен раз вражає своєю різнобарвністю та неповторністю. Житомирський обласний ТІЦ запрошує до нового туристичного маршруту «Поліськими стежками», розрахованого на 3 дні. 

  Про це розповідає Житомирська ОДА

  День 1

  м. Коростень. Прогулянка Древлянським парком – справжньою перлиною Коростеня та неймовірно гарним місцем, що вражає своєю красою. Древлянський парк лежить на обох скелястих берегах річки Уж та має загальну площу орієнтовно 8 га. Крім неповторної природи на території парку є оригінальні пам’ятники, кожен з яких уособлює частину історії міста, альтанки, фонтани та унікальний військово-історичний комплекс «Скеля», екскурсію по якому можна відвідати після прогулянки.

  Поселення в готель. Вільний час: Коростень знаний своїми дерунами, які можна скуштувати в закладах громадського харчування міста, екскурсія до Краєзнавчого музею.

  День 2

  Ранковий переїзд до м.Олевська. Туристичний маршрут по Олевським місцям символічно названий – «Місце, де зупиняється час» та включає в себе огляд історичних об’єктів міста:  Свято-Миколаївської церкви та древнього городища “Бабина гора” з криницею часі Київської Русі та геологічного заказника місцевого значення, надзвичайного природного, туристичного об’єкту Камінне село. Церква – давня історико-архітектурна і сакральна пам’ятка регіону, адже це одна з найкраще збережених архітектурних споруд XVI століття країни. Камінне село – це природне диво, пояснення якому є, як наукове так і оповите легендами, які майстерно розповідають місцеві екскурсоводи; сакральне місце сили, що своєю енергетикою зачаровує кожного, хто туди потрапить; смачні страви та лісовий чай на березі річки Перга – підкорюють найвибагливішого гурмана. Прогулянки вулицям Камінного села зачаровують у будь-яку пору року: зеленими пагорбами на фоні білого снігу – взимку, весною – килимами з різноманітних лісових квітів та ягід, влітку – ваблять красою літнього лісу, що змінюється восени барвами багряно-золотавих кольорів.

  Вечірній переїзд до міста Новоград-Волинський. Поселення в готель.

  День 3

  Екскурсія в музей родини Косачів та меморіальний будинок-музей Лесі Українки. Музей родини Косачів –присвячений славетній, неординарній сім’ї, в якій народилася всесвітньовідома геніальна українська поетеса Леся Українка (Лариса Петрівна Косач). Музей присвячений її постаті складається з двох будинків, з’єднаних перехідною галереєю — помешкання, у якому 25 лютого 1871 року народилася Леся Українка.

  І на завершення подорожі – вражаючі вітрини музею коштовного і декоративного каміння у смт Хорошів – одного із відомих геологічних музеїв. Це унікальне зібрання не тільки мінералів камерних пегматитів Волинського родовища, але й зразків гірських порід і мінералів з усіх регіонів України та світу. В ньому демонструються зелені кристали берилу, ніжно-блакитні аквамарини, прозорі зразки гірського кришталю, димчастого кварцу та чорного моріону; рожеві, блакитні і поліхромні топази, багряно-фіолетові кристали аметисту та багато інших дивовижних мінералів та гірських порід. Сім зразків колекції мають власні імена. Це берили „Академік Євген Лазаренко”, „Апостоли Петро і Павло”, „Професор Павлишин”, топази „Академік Олександр Ферсман”, „Золоте Полісся”, „Джерельце”, „Казка”, що з 2004 р.

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework