Старе і сучасне місто: 12 художників намалювали Житомир. ВІДЕО

  33 картини із зображенням краєвидів Житомира експонують у міській художній галереї. Полотна створили 12 місцевих авторів.

  За словами організатора Василя Кондратюка, всі виставкові роботи виконані упродовж останніх двох років, але Житомир на них відтворений як сучасний, так і давній, - розповідає suspilne.media.

Старий і сучасний. 12 художників намалювали Житомир

  Художник Валерій Кулик розповів Суспільному, що на виставку він відібрав полотно із зображенням старого Житомира. "Мене завжди цікавила історія міста. На картині я відтворив Замкову Гору. Тут, зокрема, є і річка, яка тече вічно. Це символ плину часу, символ того, що змінюється покоління людей міста із більш як тисячолітньою історією", - сказав Валерій Кулик.

Старий і сучасний. 12 художників намалювали Житомир

  Художник Валентин Войтенко на своїх роботах зобразив житомирські храми.

  Він сказав, що є художником-графіком. У нього є ціла серія картин, на яких зображені культові споруди Житомира. Валентин Войтенко: "Я захотів на полотні відтворити храми, аби глядач міг ними милуватися".

Старий і сучасний. 12 художників намалювали Житомир

  Василь Кондратюк: "На виставці представлені роботи із зображенням добре відомих усім місць Житомира. Ми хочемо ще раз показати житомирянам і гостям, яке гарне у нас місто".

  За словами відвідувачки виставки Тетяни Коваленко, вона побачила на картинах багато цікавих місць в інтерпретації місцевих художників. Дуже гарні у нас храми, водонапірна вежа, вулички, парки, сквери. Наживо – це одне, а коли дивишся на картинах, - зовсім інше враження. Я побачила, що у Житомирі є багато місць, які можна відвідати.

  На художній виставці "Мальовничий Житомир" власні роботи представили Валерій Савинець, Сергій Носок, Валерій Кулик, Валерій Кулавін та інші художники.

 

Автор сюжету Леонід Харшан

Камера Олександр Данилюк

 Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Четверг, 13/08/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework